CASTRICUM -

Na afloop van de wedstrijd FC Castricum-Jong Holland (0-0) van afgelopen zaterdag was wethouder van sport Rob Schijf in de kantine van de Castricumse club aanwezig om enkele prijzen te overhandigen. Allereerst overhandigde hij de prijs voor de sportploeg van het jaar aan FC Castricum 1 dat in 2017 kampioen van de 3e klasse werd. De sportverkiezingen worden jaarlijks georganiseerd door de lokale omroep Castricum 105. Tevens werd vrijwilligster Sandy Klaver in het zonnetje gezet vanwege haar vele verdiensten voor de club en hierbij uitgeroepen tot lid van verdienste.

Met meer dan 900 ingezonden stemmen werd in een nieuwe opzet voor gekozen om de winnaars op locatie te verrassen met een "overval", FC Castricum won daarbij de titel van sportploeg van het jaar en aanvoerder Stef Zeilstra mocht dan ook de beker in ontvangst nemen van wethouder Schijf. Daarnaast kreeg de ploeg een aantal bonnen voor een paar rondjes bier die gretig in ontvangst werden genomen.

In de categorie lid van verdienste won Sandy Klaver met overmacht de titel. Liefst 68% van de stemmen gingen naar deze topvrijwilligster en manusje van alles bij de blauw-witten. Zij ontving eveneens uit handen van wethouder Rob Schijf een beker en een heerlijke taart.