CASTRICUM - De Castricumse atleet Ryan Clarke maakt een geweldige progressie door en loopt razendsnelle tijden op zijn favoriete afstand, de 800 meter. Een goede reden voor de Atletiekunie om hem te selecteren voor de 800 meter op het EK Atletiek in Rome.

Afgelopen weekend was het zover, Ryan kwam vrijdag in actie in de series. Een tijd van 1:45.25 minuten bracht hem als tijdsnelste door naar de halve finale van een dag later. In deze halve eindstrijd liep Ryan dapper mee en miste helaas net de finale. Zijn tijd was 1:46,00 minuten. Ryan kijkt terug op een geslaagd en leerzaam toernooi, waarbij hij heel knap 9e van Europa is geworden.

De 26-jarige atleet is sind zijn jeugd lid van Atletiek Vereniging Castricum en regelmatig hardlopend op de plaatselijke atletiekbaan of in onze bossen te vinden. Het grootse deel van zijn trainingen volgt hij echter met de atleten het Valley Running Team in Ede, het topsportteam van coach Grete Koens.

Of dit Europees Kampioenschap een goede generale repetitie is geweest voor de Olympische Spelen moet binnenkort blijken. Ryan heeft namelijk de nationale limiet voor Parijs al gehaald. Met zijn tijd van 1:44,83 minuten staat hij 41e op de worldranking, en er mogen 48 atleten meedoen. Als er minder dan 48 atleten de internationale limiet behalen wordt dit tot 48 aangevuld op basis van de ranking. Ryan wil voor de zekerheid nog voor het verstrijken van de kwalificatieperiode een nieuwe limietpoging doen om zijn tijd scherper te stellen.