CASTRICUM - Op zondag 1 december sprongen 2 Roetveegpieten enthousiast rond bij de start van de 2e AVC Strand- en duinloop. De Pieten deden mee aan de warming-up van de pupillen, samen met de pupillentrainers Lucas Schram en Isa van der Moer. Er stonden dit keer wat minder pupillen en junioren aan de start vergeleken met de 1e Strand- en Duinloop van 27 oktober, omdat veel pupillen en junioren gister al hardgelopen hadden bij de competitiecross in Heerhugowaard.
|
400 deelnemers
De start vond dit keer plaats op het gras, omdat de atletiekbaan door vorst en mist te glad was. Gelukkig brak daarna het zonnetje door en liep de temperatuur snel op waardoor het clubhuis een wintersportoord werd met een zonnig terras waar je kon genieten van een kop soep, tosti of warme chocolademelk. Bij de langere afstanden hadden de deelnemers het geluk dat het strand zeer goed te belopen was. Het venijn zat in de staart: omgeploegde paden door boswerkzaamheden en daarna opgevroren zand. Gelukkig leverde dit geen ongelukken op.

Mini pupillen en pupillen C – 2,3 kilometer
Bij de mini's en pupillen C werd de snelste tijd gelopen door Niels Termes in 11.50 min. Niels was bij de 1e Strand- en Duinloop op 27 okt. ook al 1e geworden. Joris Kaandorp kwam als 2e binnen in 12.07. De derde plaats was voor Manuel Berroa Matteo met een tijd van 12.35. Bij de meisjes in deze leeftijdsklasse werd er gewonnen door AVC atlete Fay Bergfeld (in 12.07), op 27 oktober won zij ook deze afstand. De tweede plaats was voor Anouk Sallehart in 13.08 en derde werd Yara Put in 13.43.

Pupillen AB – 2,3 kilometer
Ole Snuif was de snelste pupil, hij kwam in een tijd van 10.32 over de finish. Op 6 sec. achter hem finishte Sten Out in 10.38. En 10 seconden daarachter kwam Noud Sallehart als derde over de finish. Bij de meisjes won Nanne van Spanje met een tijd van 11.31. De tweede plaats was voor Jasmijn Kloek van AV Castricum met een tijd van 11.51. Derde werd clubgenootje Marlin Kaandorp met een tijd van 12.28.

Junioren CD – 2,3 kilometer
De eerste plaats op het podium was voor Jelte Welboren, hij won met een tijd van precies 10.00. Tweede werd Rens Denneman van AV DEM, hij liep 10.21. De derde plaats was voor Jan Nyssen van Hylas met 10.57. Bij de meisjes stond Lenneke Pettinga van AV Castricum op het podium, zij had 10.46 gelopen. De tweede plaats was voor Lisa Molenaar, zij liep 11.31 en derde werd Bente van Spanje met 13.39.

Junioren CD – 4 kilometer
Niek Bleeker was de snelste juniore met een tijd van 16.03. Precies één minuut later kwam Julian Laan over de finish, in 17.03. De derde plaats was voor AVC'er Bandi Leijen met een tijd van 19.48. Bij de meisjes junioren was Kim Denneman nr. 1 met een tijd van 25.43.

Heren – 4 kilometer
Mats Heine van AV Castricum was de snelste in een tijd van 15.34. De tweede plaats was voor Andre Schäfer in 16.29. De derde plaats was voor Jan Sparnaaij in 18.00.

Dames – 4 kilometer
Eva van Zoonen van AV Castricum won deze afstand in een tijd van 16.20. De tweede plaats was voor clubgenote Cheryl Konijn, zij zette een tijd van 18.34 op de klok. Michelle van Dorth van Kronos werd derde in 21.14.

Heren – 15 kilometer (wedstrijdafstand)
Jeroen Kramer van Zaanland won deze afstand met een snelle tijd van 51.06. Hij won hiermee een dinerbon van Nautilus aan Zee. Tweede werd Kris van leeuwen van AV 23 in 52.33 en de derde plaats was voor Castricummer Sven Schoonebeek (zie foto, gemaakt door Joyce Schoonebeek) van AV Lycurgus in 52.59. In de leeftijdscategorie heren 40-49 jaar tekende Richard Dijkhuizen van AVC voor de winst, hij won ook bij de 1e Strand- en Duinloop op 27 oktober. Hij liep nu 57.35 minuten. Tweede werd Marcel Termes van loopgroep Aart Stigter met een tijd van 59.06 en de derde plaats was voor Koen van Spanje van AVC met een tijd van 59.39. In de leeftijdscategorie heren 50 jaar en ouder was Jaco de Kraker van AV Phanos uit Amsterdam de snelste deelnemer, hij liep een tijd van 1.03.06. Rene Groen finishte als tweede met een tijd van 1.04.39. De derde plaats was voor Sjaak Betjes van AV Lycurgus, hij liep 1.05.39.

Dames - 15 kilometer (wedstrijdafstand)
Eline Langeveld van AV Zaanland heeft deze afstand gewonnen, zij kwam na 1.01.56 al over de finish. Dit leverde haar een dinerbon op van Nautilus aan Zee. En Nienke Kluft van AV Castricum bereikte de tweede plaats met haar tijd van 1.05.25 en de derde plaats was voor Nienke van Haaster met een tijd van 1.08.00. In de leeftijdscategorie 40 jaar en ouder liep Monique Arkenbout-Andries van Loopgroep Aart Stigter de snelste tijd in 1.08.25, zij won bij de 1e Strand- en Duinloop op 27 oktober ook op de lange afstand. De tweede plaats was voor Tamara Harte met een tijd van 1.08.33 en de derde plaats was voor Judith Tamis van AV Castricum die in een tijd finishte van 1.09.20.

Heren – 10,1 kilometer
De nummers 1 en 2 zijn lid van AV Castricum: de eerste plaats was voor André Hilberts met een tijd van 40.26. Tweede werd Elmer van Osch in 40.49/ De derde plaats was voor Patrick Moeskops van AV Hylas, met een tijd van 42.08.

Dames - 10,1 kilometer
Bij de dames werd Mellani Goezinnen eerste met een tijd van 46.58. De tweede plaats was voor Maaike Calis in 47.47. Derde werd Jolinda Lute van AV Castricum in een tijd van 49.26. De volgende Strand- en duinloop is op 5 januari 2020.