CASTRICUM - Twee weken won Reiger Boys met 9-0 van Zeemacht. Komend weekend wordt het een heel ander verhaal als de ploeg op bezoek gaat bij koploper FC Castricum.

FC Castricum heeft drie punten voorsprong op de nummer twee Monnickendam, en daarnaast ook een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg degradeerde afgelopen seizoen na drie jaar uit de tweede klasse. De ploeg van Arvid Smit, volgend seizoen coach bij DEM, lijkt dus binnen één seizoen weer terug te keren naar de tweede klasse. Volgend seizoen zal Jort van der Meulen de scepter zwaaien bij de Castricummers. Van der Meulen is dit seizoen de rechterhand van Arvid Smit en is volgend seizoen dus de hoofdtrainer bij de koploper.

Voor Reiger Boys is het een ander verhaal. De ploeg staat negende met negentien punten. De achterstand op de nummer zeven waardoor een plek in de middenmoot nog altijd mogelijk is. De ploeg oefende de afgelopen twee weken tweemaal. Allereerst werd SDOB met 0-6 verslagen dankzij doelpunten van Martijn Grooff, Pascal Kabalt, Ilco van der Hel en driemaal Mick Leijdeckers. Afgelopen week werd Texel’94 dankzij doelpunten van Alessandro Witkamp en Daan de Vries met 0-2 verslagen.

Komende zaterdag wacht dus een confrontatie met de koploper. Eerder dit seizoen wisten beiden ploegen er een spannend duel van te maken, welke uiteindelijk werd gewonnen door FC Castricum. De 3-4 eindstand leverde veel doelpunten op, maar geen punten voor de Heerhugowaarders.