CASTRICUM - Nationale C-Spelen en D-Spelen De afgelopen twee weekenden stonden voor een aantal junioren van AV Castricum in het teken van de belangrijkste baanwedstrijd van het jaar; de Atletiekunie ondersteunt geen officiële Nederlandse Kampioenschappen voor C en D-junioren, maar de nationale C-Spelen en D-Spelen in Amsterdam worden alom beschouwd als de officieuze Nederlandse Kampioenschappen en de beste junioren uit heel Nederland geven hier elk jaar acte-de-présence. Een viertal AVC junioren heeft hier laten zien tot de top-10 van Nederland te behoren:

Franka Holland toont het hele atletiekseizoen al aan dat de overgang naar het jeugdteam van TDR een goede keuze is geweest en ook dat de combinatie rugby/atletiek geen belemmering is om goede prestaties neer te zetten. Eerder dit jaar haalde deze 1e jaars C-junior al de halve finale 400m bij het Nederlands kampioenschap 400m B junioren en ook bij deze C-Spelen behaalde ze 2 top-10 klasseringen. Op de 300 meter werd Franka 10e in een uitstekende 43,68 seconden, hetgeen een ruime verbetering was van haar recente clubrecord van 44,31 seconden. Op de 800m werd ze knap 9e met een tijd van 2'29"20, vlak hierna finishte teamgenote Ruth Spijker als 10e in een tijd van 2.29,46 minuten.

Mathilda Way (C-junior) evenaarde bij het hoogspringen in de voorronde met een hoogte van 1.50m haar PR, waarmee ze door wist te dringen tot de finale. In de finale wist ze zich vervolgens te verbeteren tot 1.51m, waarmee ze uiteindelijk 9e werd van Nederland werd.

Sepp Schulte (D-junior) – nog niet volledig op niveau terug na een blessure – nam in de ambiance van het Olympisch Stadion genoegen met de 8e plaats bij hoogspringen. Hij kwam tot een hoogte van 1.35m. Sepp kwam ook uit op het onderdeel verspringen; zijn laatste sprong in de finale kwam hij tot 4.37m, een uitstekende 6e plaats op deze nationale kampioenschappen.

Pupillen
Tegelijkertijd organiseerde AV Hollandia in Hoorn een wedstrijd om na een lange zomervakantie weer lekker in het atletiekritme te komen. Een aantal AVC pupillen namen deel, als voorbereiding op de belangrijke pupillenfinale medio september.

Bij de meisjes mini haalde twee AVC pupillen het podium: Fae Tuin kreeg een zilveren medaille en Julie Popot een bronzen medaille. Fae sprintte met een PR het snelst van alle mini meiden (7,87 sec) en behaalde ook de derde plek op de 600 meter met een tijd van 2.48,50 minuten. Julie wierp de bal het verst van alle meiden uit de wedstrijd; wel 12,67 meter ver.

De AVC meisjes pupillen B waren met een groepje van 5 pupillen vertegenwoordigd en zij waren weer in topvorm! Keer op keer sneuvelt het estafette clubrecord ook nu weer renden Noa Popot, Robyn Besselink, Sara de Waard en Elin Bernhard net iets harder dan de vorige keer (27,07 sec). Noa won bovendien goud op de meerkamp met een prachtig PR van 3,92 meter met verspringen.

Deze jonge atleetjes zijn helemaal klaar voor de pupillenfinale van 14 september!