CASTRICUM - Zaterdag 11 maart streden de jongste atleten van Atletiek Vereniging Castricum, samen met bijna vijftienhonderd andere jeugdatleten uit de regio’s 1 t/m 5 (de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), om de beste plaatsen in de districtsfinale van de Atletiekunie crosscompetitie. Ruim 40 enthousiaste pupillen en junioren van AVC waren hiervoor uitgenodigd op basis van hun goede prestaties in drie Noord-Hollandse voorronden.

De organiserende vereniging AAC Amsterdam had een moeilijk en zwaar parcours uitgezet, met 100 meter vanaf de start al een versmalling van het pad. Het pad bleef smal, waardoor inhalen onderweg moeilijk was. Voor de atleten kwam alles aan op een goede plek in het startvak en vooral zo snel mogelijk de eerste 100 meter afleggen. Met soms 80 kinderen in een startgroep was het dan ook een hele uitdaging om een goede prestatie neer te zetten.

De meisjes junioren A en B liepen een afstand van 3,34 km. B-juniore Ilse Kamphuis ging hard van start, zij werd 5e bij de meisjes B. Femke Been en Cheryl Konijn worden respectievelijk 8e en 9e B-junior. Febora Ridder wordt 22e B-junior en maakt als vierde loopster de AVC-ploeg compleet. De meisjes A/B-ploeg, trainend bij de TDR-jeugdopleiding, wordt daarmee verrassend eerste in het ploegenklassement.

De 8-jarige Melle Bernhard wist op de 5e plaats te eindigen in de categorie jongens pupillen B. Melle, kon de hele race de vijfde plaats vasthouden en eindigde bij deze crosswedstrijd over 1330 meter op acht seconden vanaf de winnaar. Voor zijn goede prestatie mocht hij een fraaie beker mee naar huis nemen.

Andere opvallende prestaties waren er van Sepp Schulte (jongens pupillen A1). Met zijn 9e plaats hoort hij in de top-10 van beste jeugdatleten uit de drie bovengenoemde provincies. Yenthe Zonneveld behaalde een 14e plaats bij de meisjes mini pupillen, en Sanoë Penha werd 15e bij de meisjes pupillen A1. Bij de meisjes junioren D2 wist Pipp Pauzenga (foto) een keurige 15e plaats te behalen. Franka Holland werd 17e bij de meisjes junioren D1.