CASTRICUM - Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Het is uitdagend, snel, makkelijk om mee te beginnen, maar vooral……ontzettend leuk. Goed nieuws voor Castricummers en omwonenden, want ook in de gemeente Castricum kan je nu padel spelen. Camping Bakkum is sinds vorig seizoen trotse eigenaar van een mooi aangelegde padelbaan. Maak ook kennis met deze dynamische sport. Zeker in deze tijd is buiten sporten heerlijk om te doen.


Inmiddels hebben meerdere gasten en omwonenden al een balletje geslagen en de reacties zijn zeer enthousiast. Via de receptie van Camping Bakkum is het mogelijk, voor zowel campinggasten als omwonende, om voor een uur (of meer) een padelbaan te huren met 4 personen per baan. Padelrackets en ballen zijn bij de huur inbegrepen.

Wat is padel?
Padel, een mix van tennis en squash, heeft zijn oorsprong in Mexico en is zeer populair in Latijns-Amerika en Spanje. De baan van kunstgras is 10 meter breed en 20 meter lang, omringd door een kooiconstructie van hekwerk en glazen wanden. Padel speel je meestal 2 tegen 2, daarmee is het een gezellige en sociale sport. Het is een dynamische sport door het kleine speelveld en omdat de bal via de wand naar het veld van de tegenstander teruggespeeld kan worden. Zo kunnen spelers veel creativiteit kwijt in het spel. Als de bal een speler passeert, heeft de speler via de wand altijd een 2e mogelijkheid om de bal nog terug te spelen. Rally’s zijn hierdoor vaak langer en dat maakt het spel extra leuk.

Nieuwsgierig? Kijk op www.campingbakkum.nl/padelbaan-castricum voor meer informatie.