CASTRICUM - Woensdag 5 april 2017 hebben de jongens van groep 7 en 8 het Rabobank schoolvoetbaltoernooi gespeeld. In 4 poules is met sportief voetbalspel gestreden om de nummer 1 positie, welke toegang gaf tot de halve finales. De jongens van Sokkerwei J1, Paulus J1, Juliana van Stolberg J1 en Helmgras J1 waren de beste in hun poule.

In de halve finale heeft Paulus J1 van Sokkerwei J1 met 1-0 gewonnen. Juliana van Stolberg J1 heeft de andere halve finale overtuigend met 4-1 gewonnen van Helmgras J1. Dit betekent dat om de derde en vierde plaats is gestreden door Sokkerwei J1 en Helmgras J1. Deze strijd is met 2-0 gewonnen door het team van Sokkerwei J1, waarmee Helmgras J1 vierde is geworden.

 De finale tussen Paulus J1 en Juliana van Stolberg J1 is een ware kraker geworden. Na de reguliere speeltijd stond het nog steeds 0-0. Dit betekent dat direct penalty’s werden genomen. Na de eerste 5 penalty’s stond het nog steeds gelijk. Daarna werd om de beurt een penalty genomen. Uiteindelijk is de winnende penalty gemaakt door de Paulus J1. Zij hebben hiermee een plek in de regiofinale gewonnen op donderdagavond 20 april in Heemskerk.

 De prijs voor het mooiste spandoek ging naar de Sokkerwei.
De sportiviteitsbeker is deze dag gewonnen door de trotse jongens van Antonius 1.