CASTRICUM - Op zondag 19 februari vond de Parnassia Groep loop plaats. Dit sportieve hardloopevenement is ontstaan vanuit een langgekoesterde wens van Parnassia (onderdeel van Parnassia Groep), voortkomend uit de Running Therapie voor cliënten van Parnassia.


De Parnassia Groep zorgt samen met AV Castricum dat deze loop georganiseerd kan worden. Marieke van de Ven – Bestuurder Zorg bij Parnassia - was speciaal naar AV Castricum gekomen. Zij mocht het startschot geven, de prijzen uitreiken en natuurlijk kwam zij de cliënten en medewerkers van Parnassia aanmoedigen. Marieke sprak vol lof over onze organisatie en over de gemoedelijke en gezellige sfeer bij AV Castricum. De Running Therapy biedt de cliënten van Parnassia structuur, een uitlaatklep, en helpt hen fit te worden en te blijven. Meedoen aan de Parnassia Groep loop geeft de cliënten zelfvertrouwen en maakt de drempel kleiner om de stap te zetten naar een sportvereniging of hardloopevenement.

Naast de cliënten van Parnassia stonden er natuurlijk veel van onze jeugdatleten en AVC atleten uit de diverse loopgroepen aan de start, zoals op de foto Richard Dijkhuizen en zijn neefje Luuk Huitenga.

Veel jeugdatleten dromen ervan later net zo goed worden als Femke Bol! Zij hebben nu echter nog vooral heel veel plezier in atletiek en hardlopen bij AVC. We zagen dan ook grote groepen junioren en pupillen met de warming-up bezig.

Voor het gehele verslag, alle uitslagen en foto’s: www.avcastricum.nl