CASTRICUM - Stichting Sport-Z organiseert met ingang van donderdag 10 februari elke donderdagmiddag van 16.00-17.00 uur SportFUN in Sportcentrum De Bloemen in Castricum. SportFUN-lessen zijn bedoeld voor kinderen van 6-16 jaar die lastig aansluiting vinden bij de groep in het reguliere sportaanbod of een GGZ-indicatie hebben. De begeleiding is er op gericht iedereen een plezierige sportbeleving te laten ervaren. Het is nu mogelijk mee te doen in de nieuw op te starten groep, waar je drie gratis proeflessen kan volgen. Aanmelden kan via www.sport-z.org/SportfunCastricum.

Onder begeleiding van professionele sporttrainers en in een veilig, pedagogische klimaat kunnen de deelnemers hun hart ophalen tijdens het gevarieerde programma bij de sportlessen. "De kinderen waar wij mee sporten vinden het vaak lastig hun gedrag aan te passen in een groep. Het stukje structuur wat wij kunnen bieden tijdens onze sportlessen biedt hen houvast en omdat we werken met voldoende begeleiders en kleine groepjes lukt het iedereen zijn of haar draai te vinden," aldus Kars Zoon, sportcoördinator bij Sport-Z.

Tijdens het sporten werk je ook de ontwikkeling van sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Er staan verschillende sporten en spelletjes op het programma. Bij de invulling van het programma wordt niet alleen gekeken naar leeftijd, maar ook naar de verschillende behoeften van de deelnemers. De maatschappelijk regisseur van Castricum heeft al enkele kinderen in beeld die interesse hebben in de activiteit, dus de groep gaat sowieso van start op 10 februari. Na de kennismakingsperiode van 3 proeflessen, betaal je € 45,- voor 10 lessen. Meer informatie is te vinden op de site www.sport-z.org/SportfunCastricum, of men kan contact opnemen met Kars via k.zoon@sport-z.org of 06-10076545.