CASTRICUM - Dit weekend vindt het Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen plaats bij Castricum aan Zee. De beste en meest extreme kitesurfers van Nederland zullen deelnemen om gekroond te worden tot Nederlands kampioen.

Kitesurfen is één van de snelst groeiende extreme sporten van dit moment. Op dagen dat het hard waait zijn er vaak veel kiters op zee. Op wedstrijdniveau worden diverse disciplines beoefend, zoals Freestyle en Wave.

Hoog en extreem
Bij het Nederlands Kampioenschap Big Air gaat het er om zo hoog mogelijk te springen en de mooiste tricks te laten zien aan de jury en het publiek. Sprongen van meer dan 20 meter hoog, kiteloops en board-off's zullen te zien zijn. De wereldrecordhouder (32 meter) zal deelnemen, en ook een aantal lokale kitesurfers, zodat spektakel gegarandeerd is.

Het evenement vindt plaats op zondag 29 september 2019 bij Sports@Sea, het watersportpaviljoen op het zuidelijke strand van Castricum, vanaf de strandopgang 250 meter naar links. De eerste start is mogelijk vanaf 10.00 uur, afhankelijk van de wind. Toegang voor supporters en publiek is gratis.

Meer informatie op de website www.nk-bigair.nl of facebook.com/nkbigair