CASTRICUM - In de stromende regen heeft wethouder Sport & Recreatie Roel Beems op zondag 20 november het nieuw aangelegde waterveld van Mixed Hockey Club Castricum (MHCC) geopend. Hij deed dit samen met jeugdleden en MHCC-voorzitter (a.i.) Simon Kornblum. ‘We zijn ontzettend blij met dit nieuwe waterveld: hier kan onze hockeyclub weer jaren mee vooruit.’

Het toegestroomde publiek was tijdens de opening gehuld in dikke winterjassen en hield de paraplu’s stevig in de hand, want de regen kwam met bakken uit de hemel. Deze winterse weersomstandigheden zorgden ervoor dat de geplande openingsspelletjes voor de aanwezige kinderen helaas in het water vielen. Gelukkig wachtte na het officiële openingsmoment, waarbij wethouder Beems het lintje doorknipte, een warm clubhuis.

Nieuw veld helpt MHCC vooruit In het clubhuis vertelde Simon Kornblum kort hoe het nieuwe veld precies tot stand is gekomen. Ook maakte hij van de gelegenheid gebruik om alle betrokkenen, waaronder de gemeente en de vele vrijwilligers, te bedanken voor hun bijdrage aan de realisatie van het nieuwe waterveld. ‘Heel veel mensen hebben zich ingezet om dit nieuwe veld te kunnen realiseren. We zijn hier als club natuurlijk ontzettend dankbaar voor en trots op. We zijn erg blij met dit nieuwe veld: hier kan MHCC weer jaren mee vooruit.’

Naast het nieuwe waterveld is er ook een klein inspeelveld aangelegd voor de vele kinderen die MHCC bezoeken. Dit veldje is mede mogelijk gemaakt door Rorije Elektrotechniek en een aantal zeer betrokken leden. Het ligt heel centraal, schuin tussen de twee watervelden van de Castricumse hockeyclub. Kids kunnen hier hun nieuwe trucjes oefenen of een mini-wedstrijdje doen en proberen te scoren in een van de twee doeltjes. Een mooie aanwinst voor sportpark Wouterland!

Hockey voor iedereen Wist je dat bij MHCC iedereen vanaf 4 jaar tot en met 65+ kan komen hockeyen. Interesse? Kijk op www.mhcc.nl of mail naar info@mhcc.nl voor meer informatie.