CASTRICUM - Zaterdag 20 mei organiseerde AV Castricum een wedstrijd voor pupillen en CD-junioren. Naast eigen jeugd, waren de clubs uit de regio goed vertegenwoordigd. Door het mooie voorjaarsweer, prachtige prestaties en alle enthousiaste vrijwilligers hadden zo’n 215 jeugdatleten een prachtige atletiekdag.

Opvallende prestaties waren er zeker. Zo steeg de 7-jarige Noa Popot in de categorie meisjes mini boven zichzelf uit. Zij werd eerste op alle drie de onderdelen van de meerkamp, met onder andere een sprong van 2,94 meter ver (foto). Bij de jongens mini pupillen mocht Cian mcGlone zelfs tweemaal op het erepodium komen, namelijk voor de derde plaats op de meerkamp en een tweede plaats op de 600 meter. Zijn 600 meter ging in 2:32,34 minuten. Anna Hanselaar (meisjes pupillen B) wist derde te worden op de 40 meter sprint in 7.34 sec.

Voor Sanoë Penha (meisjes pupillen A1) was er zilver op de meerkamp, onder andere dankzij een snelle 60 meter sprint in 9,59 sec. (1e plaats). Bij de jongens pupillen A1 was het Sepp Schulte die een tweede plaats op de meerkamp wist te behalen, zo sprong hij maar liefst 4,17 meter ver. En op zijn favoriete onderdeel, de 1000 meter, snelde hij in een supertijd van 3:28,60 minuten naar een eerste plek. Gevolgd door Mike Osendarp op een fraaie tweede plek.

De junioren werkten geen meerkamp af zoals de pupillen, maar konden inschrijven voor losse atletiekonderdelen. Zo behaalde hoogspringster Mathilda Way een fraaie eerste plek met 1,43 meter bij de meisjes junioren D. Verspringen en kogelstoten ging haar ook goed af, want op deze onderdelen werd zij 2e. De winst bij het kogelstoten was echter voor Pipp Pauzenga, met een enorme worp (tevens persoonlijk record) van 9,50 meter. Op de 600 meter werd Pipp bovendien 2e, gevolgd door Franka Holland op een 3e plek. In deze groep meisjes junioren D was Bernou van Dam bovendien goed voor twee derde plaatsen, zowel bij verspringen als kogelstoten.

Bij de jongens junioren D was het Lars Boeschoten, die met 4,58 meter glansrijk het verspringen wist te winnen. Sem Verkaart werd hier 2e in 4,31 meter. Art Antipin werd 2e bij hoogspringen (1,35 m), gevolgd door Hessel de Vries (1,30 m). Bij discuswerpen was de 3e plek voor Danny Kruidenberg. De 1000 meter bij jongens junioren D tot slot was een bloedstollende race tussen enkele AVC’ers en atleten van andere verenigingen. Nipt na elkaar waren de tweede en derde plek voor respectievelijk Lars Boeschoten en Hessel de Vries. Bij de oudste deelnemers was het de 14-jarige Dirk van Egmond die het onderdeel 80 meter horden op zijn naam wist te schrijven.