HEILOO - Zaterdag 7 juli vond in Heiloo de derde competitiewedstrijd van dit seizoen plaats. Zo’n 50 enthousiaste pupillen van Atletiek Vereniging Castricum zetten hun beste beentje voor op de estafette, driekamp en lange afstand.

Het estafette-team meisjes pupillen C, met Noa Popot, Elin Bernhard, Sara de Waard en Robyn Besselink zorgden voor een stunt door het 22 jaar oude clubrecord op de 4x40meter uit de boeken te lopen. Het oude record stond op 30.90 seconden, de meisjes wisten dit flink te verbeteren naar 29.08 seconden. Voor de getalenteerde Noa Popot was er tevens een eerste plaats op de driekamp, dankzij winst op de 40 meter sprint (6.98 seconden) en winst bij verspringen (3,45 meter).

Andere opvallende prestaties waren er van de 9-jarige Ravi Tuijn. Hij mocht een beker mee naar Castricum nemen voor zijn tweede plaats in het klassement op de driekamp. Ravi haalde veel punten binnen op het onderdeel hoogspringen, waar hij tot 1,05 meter kwam.

Bij de jongens pupillen A1 mocht Koen Spelbos op het podium komen voor een derde plaats op de driekamp. Hij sprong wel 3,86 meter ver, slechts 2 cm vanaf de nummer 1 op dit onderdeel. Bij de oudste jongens, de pupillen A2 kleurde het podium zelfs tweemaal oranje; het goud op de driekamp was voor Sepp Schulte, dankzij een winnende worp bij balwerpen van 36,96 meter en een winst bij verspringen in 4,33 meter. De prestaties van Lasse Opdam waren goed voor een derde plaats, onder andere dankzij een snelle 60 meter sprint in 9,46 seconden.

De pupillenwedstrijden worden altijd afgesloten met een lange afstand, waarbij de jongste pupillen 600 meter lopen en de oudste pupillen 1000 meter. Op dit onderdeel waren er ook veel medailles voor de AVC pupillen; zo gingen Djuri Laan, Sam Glorie, Bente Denneman, Bandi Leijen, Imme de Reuver, Sanoë Penha, en Sepp Schulte allen met welverdiende medaille naar huis.