EGMOND AAN ZEE – Na 94 minuten wist Tom Adrichem de bal in de linkerhoek binnen te werken. Daarmee was Meervogels'31 afgelopen donderdagavond zeker van de overwinning, 1-3.

In het eerste deel werd Egmondia door Meervogels’31 onder druk gezet. In die fase kregen de gasten kansen om de score te openen, maar Egmondia doelman Roy Broertjes en de paal voorkwamen de openingstreffer. De doelman had echter geen antwoord op een schot van Stijn Beentjes, die in de linkerhoek eindigde.

Egmondia had het na de 0-1 beter staan en het beet meer van zich af. Zo verscheen het meerdere keren op de vijandige helft en na een corner van Jip van der Himst tekende spits Justin Recourt met een fraaie volley voor de gelijkmaker. Even ervoor waren de Egmonders goed weggekomen toen een poging van Meervogels net over het doel eindigde.

Zeven minuten na rust kwam Meervogels’31 wederom op voorsprong. Jelle van der Eng schoot raak. Voor de gasten was het daarna zaak om de voorsprong vast te houden. Egmondia bleef hard werken om een punt uit het vuur te slepen en kreeg in de laatste fase ook twee grote mogelijkheden. Beiden eindigden naast het doel van Rinus Kok. De ploeg van trainer/coach Rene van Elsland was eveneens kansrijk, maar spits Kaj Verduin stuitte op de doelman. Diep in blessuretijd kon het alsnog de wedstrijd in het slot gooien.

Door de overwinning blijft Meervogels’31 meedoen in de bovenste regionen van de Derde Klasse B. Na achttien duels bezet de ploeg met 36 punten de vierde plaats. Als de twee resterende inhaalduels worden gewonnen dan staat de formatie uit Akersloot in punten gelijk met de huidige koploper De Kennemers. Komende zondag gaat Meervogels op bezoek bij VV Bergen.

Egmondia – Meervogels’31 1-3 (1-1)
24. 0-1 Stijn Beentjes
35. 1-1 Justin Recourt
53. 1-2 Jelle van der Eng
95. 1-3 Tom Adrichem

Egmondia: Broertjes. Jaspers, Dennis Blaauboer, Tim Blaauboer, Tom Blaauboer. T. Tervoort, Groot, Wijker (Van Amstel/85). Stam (Blok/83), Recourt, Van der Himst.

Meervogels’31: Kok. Kaandorp, Beentjes, Both, Tiebie (De Bruijn/84). Krom, Gast, Van der Eng, Ploeg (Van Soelen/67). Verduin (Zonneveld/80), Adrichem.