KOEDIJK – Meervogels’31 heeft drie punten overgehouden aan het inhaalduel tegen het tegen degradatie strijdende SV Koedijk. Gemakkelijk ging het niet, maar de zege werd over de streep getrokken, 1-2.

Waar SV Koedijk baalde was Meervogels’31 de ploeg die weer drie punten kon bijschrijven. Zo blijft de ploeg uit Akersloot meedoen in de titelrace. Met een wedstrijd minder gespeeld is de achterstand op gedeelde koplopers Vitesse’22 en De Kennemers vijf punten.

Moeizaam
In de midweekse avondwedstrijd ging het moeizaam bij Meervogels. De eerste paar minuten waren weliswaar voor de gasten, maar al snel nam het initiatief en door veel druk te zetten werd het de gasten niet bepaald makkelijk gemaakt. Tot ergernis van coach Rene van Elsland die constateerde dat het niet liep bij zijn ploeg. Doelman Jack Laan voorkwam dat de thuisploeg van dichtbij de score kon openen.

Acht minuten voor rust nam Koedijk alsnog de leiding. Stan Vonk gaf laag en hard voor op Joey Hoekstra, die bij de eerste paal raak schoot. Lang kon Koedijk echter niet genieten van de voorsprong. Jelle van der Eng schoot na een voorzet van invaller Roy Haasbroek binnen. Na 51 minuten kreeg Koedijk opnieuw een domper te verwerken. Een hoge bal was lang onderweg. De thuisploeg greep niet in, invaller Roy Haasbroek wel en met een schot verschalkte hij doelman Mick Spruijt.

Net zoals Meervogels’31 naliet de wedstrijd in het slot te gooien, kreeg Koedijk het niet voor elkaar om de gelijkmaker te maken. Het was te danken aan beide keepers die met reddingen belangrijk waren, maar daarnaast eindigden meerdere pogingen over of naast.

SV Koedijk – Meervogels’31: 1-2 (1-1)
37. 1-0 Joey Hoekstra
43. 1-1 Jelle van der Eng
52. 1-2 Roy Haasbroek

SV Koedijk: Spruijt. Faro, Pan, Indri, De Lange (Van Londen/61). Koopmans, Van Hoorn, Hofkamp, Hoekstra (Hartsink/69), Vonk. Siebring (De Kock/83).

Meervogels’31:
Laan. Kaandorp, Both, Beentjes, Tiebie (De Bruijn/46). Pekel, J. Van der Eng, N. Van der Eng, Ploeg. Adrichem (Haasbroek/24) Verduin.