AKERSLOOT - In de derde klasse B heeft Meervogels '31 zondag een dikverdiende zege behaald op Egmondia. De ploeg van trainer Rene van Elsland won met 3-1 waarbij alle doelpunten al in de eerste helft vielen.

De geel-zwarten hadden ruim tien minuten nodig om er al comfortabel voor te staan. Al in de tweede minuut kopte Erwin Krom raak en even later was het de uitblinkende Tom Adrichem die doeltreffend uithaalde. Carlo Smit maakte nog wel de aansluitingstreffer vanuit een vrije trap, maar dat was gedurende de gehele wedstrijd een van de weinige wapenfeiten van de Egmonders van trainer Jos Mouwes. Na een half uur bracht Stan Kaandorp dan ook verdiend de marge weer op twee door een strafschop te benutten.

In de tweede helft kon de thuisploeg de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Egmondia eindigde het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Mats Stam. Rood was er ook voor Meervogels-trainer Van Elsland na een incident langs de lijn met William Peereboom.