ALKMAAR - Een gehavend Alkmaarsche Boys heeft het zondag niet kunnen bolwerken tegen Meervogels '31. Trainer Mats Blokdijk van de thuisploeg miste om verschillende redenen enkele basiskrachten en dat brak men op ondanks een veldoverwicht in de eerste helft. De Akersloters bleken na de rust beter in het benutten van kansen en wonnen met 0-3.

'In de eerste helft kregen wij drie goede kansen en hadden we op voorsprong moeten komen. De tweede helft was ronduit slecht van onze kant.' Met die woorden was Blokdijk kort en duidelijk met zijn oordeel. Voor wat betreft die kansen doelde hij op een schot van Guillaume Rijssel die over ging, een inzet van Selim Bejaoui die door keeper Jack Laan met de voeten gekeerd werd, en even later had Laan opnieuw een goede redding nodig om Ginyo Vrede van het scoren af te houden. Toch mocht Alkmaarsche Boys ook van geluk spreken dat een doelpunt van Meervogels in de achtste minuut werd afgekeurd. Volgens scheidsrechter Kortekaas wegens gevaarlijk spel, maar daar was in de verste verte geen sprake van.

Na de pauze namen de gasten uit Akersloot het initiatief over en in het eerste kwartier was het vooral aan de keeper van Alkmaarsche Boys, Jesse Bellekom, te danken dat de score al niet werd geopend. Zo bracht hij redding op een schot van Jelle van der Eng in de korte hoek en keerde hij even later een inzet van Bram Schoon met zijn voeten. Diezelfde Schoon zou echter toch de hoofdrol voor zich opeisen door tussen de 69e en 77e minuut tweemaal te scoren, zowel met zijn voet als koppend. Aangezien tussendoor de net ingevallen Kaj Verduin zijn eerste balcontact ook het net wist te vinden behaalde Meervogels toch nog een onverwacht ruime overwinning. Daar was keeper Jack Laan die in de eerste helft zijn ploeg op de been hield zeer over te spreken. 'Heerlijk voor ons als team dat we ons zelf hiermee belonen en ook terecht want op één klein kansje na hebben we na de rust niets meer weggegeven.'