APELDOORN - Zeven jeugdatleten van AV Castricum hadden zich geplaatst voor het NK indoor atletiek voor U20 (onder de 20 jaar) en U18 (onder de 18 jaar) junioren op zaterdag 15 en zondag 16 februari. De atleten - die trainen in de TDR trainingsgroepen van trainers Guido Hartensveld en Eugène van Kruchten - zorgden voor een aantal prima prestaties in het indooratletiekstadion Omnisport te Apeldoorn.

Zilver voor Duncan Steenbakker
Doordat het NK 10km op de weg in Schoorl vorig weekend werd afgelast vanwege storm Ciara kon Duncan Steenbakker dit weekend fris en uitgerust acte de presence geven op de 3000 meter jongens U20. In een zeer sterke race wist hij van achteruit telkens een positie op te schuiven en met een lange eindsprint wist hij verrassend de zilveren medaille te pakken in 8:31,57.

16-jarige Franka Holland 5e bij U18 juniores
Franka Holland 2e jaars U16 juniore liep op zaterdag een voortreffelijke 400 meter bij de meisjes U18. Geheel volgens de vooraf afgesproken tactiek liep ze de hele wedstrijd in 2e positie en plaatste ze zich met een nieuw persoonlijk record (PR) van 1:00,74 voor de finale op zondag. Op zondag wist zij zich nog geweldig te verbeteren. In de finale startte ze zeer gedurfd en sneller dan ooit op de eerste 200 meter. In het sterke veld oudere U18 meisjes kwam ze uiteindelijk als 5e over de finish, dus 5e van Nederland. Voor het eerst in haar carrière liep ze onder de voor meisjes magische 1 minuut barrière met 59,93 seconden.

Brons voor Femke Been
Op de 800 meter meisjes U20 verdedigde Femke Been haar kampioenschap van vorig jaar. De bezetting was dit jaar aanzienlijk sterker dan vorig jaar toen zij met goud naar huis kwam met een tijd van 2:17,04 min. Dit jaar plaatste ze zich op zaterdag weer eenvoudig voor de finale met 2:19,21. De finale op zondag was een rommelige wedstrijd met veel positiewisselingen. Femke bleef attent meelopen en met een furieuze eindsprint wist ze 3e te worden en met een mooie tijd van 2:15,21 de bronzen medaille veilig te stellen.