CASTRICUM - Zaterdag 21 april vond in een zonovergoten Castricum de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen plaats. Zo’n 65 enthousiaste pupillen van Atletiek Vereniging Castricum zetten hun beste beentje voor op de estafette, driekamp en lange afstand. Totaal kon de organisatie rekenen op zo’n 240 jeugdatleetjes van diverse Noord-Hollandse atletiekverenigingen. Er sneuvelden veel persoonlijke records, én er werd een flink aantal medailles in de wacht gesleept.

De meisjes mini pupillen Jalou Leek, Loulou Martens en Samantha Slooves waren samen goed voor wel vier medailles. Samantha eindigde op de tweede plaats in het klassement van de driekamp, onder andere dankzij een winnende sprong bij verspringen van wel 2,80 meter. Jalou won brons op de driekamp en voegde er zilver op de 600 meter aan toe. Jalou deed 3:12,37 minuten over de 600 meter. Loulou eindigde vlak achter haar ploeggenootje en werd netjes derde.

Bij de meisjes pupillen C was er brons voor Elin Bernhard op de 600 meter, in een ijzersterke tijd van 2:28,46 minuten. De eerste plaats op de driekamp was echter voor Noa Popot - vorig jaar in de finale kampioene van Noord-Holland - met winst op de 40 meter sprint (7,00 seconden) en verspringen (3,49 meter).

Bij de meisjes pupillen B was het Gigi Martens die overtuigend de 1000 meter wist te winnen in 4:08,22 minuten. Hiervoor mocht zij een fraaie gouden medaille in ontvangst nemen. Bij de oudste meisjes pupillen, de pupillen A2, was er brons voor Sanoë Penha op de driekamp, onder andere dankzij winst op kogelstoten (6,55 meter). Later voegde Sanoë er een zilveren medaille aan toe op de 1000 meter, die zij liep in 4:04,49 minuten.

Ook de AVC jongens pupillen hadden een prima dag. Voor de B pupillen Mats Venselaar, Sam Glorie, en Samuel Möhlmann waren er medailles op de 1000 meter. Samuel eindigde op de driekamp bovendien op een fantastische tweede plaats, onder andere dankzij zijn winst op de 40 meter sprint (6,80 seconden). Melle Bernhard werd bij de jongens A1 pupillen netjes tweede op de 1000 meter in 3:51,63 minuten, en mocht op het podium komen voor een zilveren medaille.

Bij de oudste categorie, de jongens pupillen A2, wat het Sepp Schulte die de driekamp ruimschoots wist te winnen, dankzij een prachtige winnende sprong van 1,40 meter hoog en winst bij het kogelstoten (8,55 meter). In een bloedstollende race wist Sepp bovendien de 1000 meter te winnen in een nieuw persoonlijk record van 3:24,9 minuten, goed voor een gouden medaille.