HEILOO - LSVV moet na de nederlaag tegen koploper Uitgeest de titel uit het hoofd zetten. De Langedijkers willen er evengoed een mooi einde van het seizoen van maken. Een periodetitel zou een prachtige prestatie zijn voor LSVV.

“Ja, de titel kunnen we uit ons hoofd zetten” erkent aanvoerder Rob ter Burg. De ervaren speler weet de kwaliteiten van de huidige koploper; “FC Uitgeest is gewoon een goed stabiele ploeg. Ik verwacht dat zij kampioen gaan worden”. Dat de titel niet meer haalbaar is voor LSVV betekent niet dat zij nergens meer voor willen strijden dit seizoen. `Wat ons betreft hoop ik op een periodetitel”.

LSVV bezet momenteel de zesde positie in de tweede klasse. Rob ter Burg had er meer van verwacht; “Ik had stiekem op wat plaatsjes hoger gehoopt, echter zitten er in deze klasse geen zwakke ploegen waardoor we iedere wedstrijd vol aan de bak moeten en daardoor tegen onnodig puntverlies aan zijn gelopen”.

Het doel voor de wedstrijden de rest van dit seizoen is duidelijk; “We moeten er voor zorgen dat we blijven meedoen om een periodetitel. Dan speel je tot op het laatst nog ergens voor. Hopelijk blijft iedereen een beetje blessurevrij en dan weet ik zeker dat wij een ploeg hebben die daarvoor in aanmerking komt” is Rob ter Burg vol vertrouwen voor een mooi slot van de competitie.

Stabiele groep geworden

Na dit seizoen komt er een einde aan de samenwerking tussen LSVV en Sem Wokke. De coach heeft besloten om na dit seizoen te vertrekken naar ZAP. Rob ter Burg blikt terug op de periode onder Wokke. “Sem heeft prima werk afgeleverd in de groep. Hij heeft ervoor gezorgd dat we een stabiele ploeg zijn geworden, ondanks dat er veel spelers zijn vertrokken” aldus ter Burg die vervolgt; “Hij heeft gedurfd om jonge jongens op te stellen en deze passen zich goed aan aan het niveau. Sem is een erge liefhebber van het spel en brengt daarin een stukje professionaliteit mee. Dat waardeer ik” besluit de routinier zijn verhaal over de ervaren coach.

Komende zondag gaat LSVV op bezoek bij de Foresters. In Heiloo hoopt de ploeg de nederlaag tegen Uitgeest te kunnen wegpoetsen en winnen in Heiloo. “Foresters is een jonge voetballende ploeg. Thuis had Foresters het betere van het spel maar konden niet echt tot kansen komen” waarmee ter Burg doelt op de eerdere 2-0 overwinning. In die wedstrijd scoorde Toine Merk en Mark Soemers. “Ik verwacht dat zondag wij de bovenliggende partij zullen zijn en met drie punten thuiskomen” stelt Rob ter Burg een duidelijk en realistisch doel voor komende zondag.