ZUID-SCHARWOUDE - Op de eerste speeldag van de competitie hebben LSVV en promovendus Vitesse '22 de punten gedeeld. Met de 1-1 uitslag zal LSVV het minst tevreden zijn aangezien de gelijkmaker pas in de slotfase viel.

Toch viel er weinig af te dingen op de puntendeling aangezien LSVV te slordig speelde in eigen huis en de Castricummers prima voor de dag kwamen. De ploeg van trainer Gideon Reinders Folmer begon nochtans goed toen de mee opgekomen verdediger Brian-Paul Tesselaar al na zes minuten de score opende. In het vervolg kon LSVV het spel niet maken en men liet het initiatief dan ook grotendeels aan de gasten.

Na de rust leverde dit ook wat kansen op voor Vitesse '22, maar met name Rik Beentjes kreeg de bal niet langs de goed keepende Mike Bieshaar. LSVV kwam er zelf nauwelijks nog uit, maar leek de driepunter over de streep te trekken tot dat Max Lodweijks in de slotminuut achter een vrije trap ging staan en deze over de LSVV-muur het doel in krulde: 1-1.