CASTRICUM - Zondag 5 februari organiseert Atletiek Vereniging Castricum de vierde Strand- en duinloop. Mis ‘m niet, want het is al weer de laatste loop van dit prachtige sportieve seizoen.

Voor beginnende en gevorderde hardlopers

Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 8,8 km of 12,4 km. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand, en zijn een uitstekende voorbereiding op de Groet uit Schoorl Run. De Strand- en duinlopen staan in de regio bekend als een gezellig en kleinschalig evenement, met bij iedere loop zo’n 400 hardlopers van jong tot oud aan de start.

Jeugd

Ook aan de jeugd is gedacht. De Jeugd van 5 t/m 12 jaar kan mee doen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Het leuke hier is dat ouders gewoon met de kinderen mee kunnen lopen (nieuw is dat zij zich wel even moeten inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen). Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 4 km of de langere afstanden. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Inschrijven

Van te voren inschrijven voor de loop is aan te raden, dat kan tot en met vrijdagavond 3 februari via de inschrijvingspagina van AV Castricum.
Deelnemers die reeds in het bezit zijn van een geldige PWN duinkaart kunnen korting krijgen op de voorinschrijving. Wel dient bij het ophalen van het startnummer de eigen duinkaart getoond te kunnen worden. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is alleen iets duurder.

Start

Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en 4 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. Na afloop kun je terecht in het gezellige clubhuis van AV Castricum voor een hapje of drankje. Tevens is douchegelegenheid aanwezig.