UTRECHT - AZ heeft dankzij een 1-2 overwinning bij FC Utrecht de koppositie in de eredivisie weer overgenomen van Ajax.

FC Utrecht liet in eigen huis weinig zien voor rust, al moest AZ-doelman Verhulst zich strekken bij schoten van Bozdogan en Redan en was Dost nog gevaarlijk met een kopbal. AZ heerste aan de bal en kwam via een schot in de verre hoek van Myron van Brederode op voorsprong. Nog voo rust vloog een kopbal van Hatzidiakos net naast.

Na rust kreeg Redan zijn voet net niet tegen de bal bij een voorzet van Sylla en een volley van Zagre ging net over. Die kansen gaven Utrecht weer hoop, maar die vervloog toen Sugawara de bal hard in de kruising schoot. Pas ver in de blessuretijd wist Sylla de Utrechtse eer nog te redden.