BEVERWIJK - Hoewel Jordy de Vet al vanaf zijn 5e jaar bij DEM speelt is hij niet de meest bekende speler van DEM. Jordy is een mens die zich niet op de voorgrond wil plaatsen. Zoals hij in het veld is, is hij ook buiten het veld. Netjes, beleefd, rustig en niet iemand met veel praatjes. Gewoon een speler die je mist als hij niet speelt. Gele en rode kaarten zijn aan Jordy niet besteedt. Geen opstootjes in het veld en geen kaarten voor praten en schelden tegen de scheidsrechter. Jordy is gewoon een voorbeeld voor zijn teamgenoten. Je werk doen en verder niet zoveel opvallen.

Je bent begonnen als Fje bij DEM. Wat is er in jouw jeugdperiode verder gebeurt?

Ik ben in de jeugd niet altijd bij DEM gebleven. Vanaf mijn 15e jaar werd ik gevraagd bij Telstar. En dan voel je je toch gevleid. Misschien komt er daarna toch een prof carrière. Telstar had toen een samenwerking verband met Stormvogels. Die kans wilde ik grijpen. Paul de Lange en Arvid Smit hebben het via deze weg ook gered, dus waarom ik niet. Dus als 2e jaars B ben ik bij Telstar gaan spelen. Mijn 1e trainer was Bert van Duivenbode, een oud prof. Dus vanaf dat moment werd het serieus voor mij. In de B junioren speelde ik op 4 en was ik ook aanvoerder. Daarna kreeg ik in de A junioren Cees Glas en Hans Gert de Winter als trainers.

De Winter was een oud speler en trainer van DEM en Cees Glas heeft ook 1 jaar DEM 1 getraind.

Na 2 jaar A heb ik nog 1 jaar in het Beloften team van Telstar gespeeld. Helaas hebben ze nu geen Jong Telstar meer. Daar had ik weer Hans Gert de Winter en ook oud prof Rob Matthaei als trainer. Het 2e jaar Belofte team startte ik in de voorbereiding bij Telstar 1. Telstar speelde toen ook in de huidige Jupiler League. Ik heb toen de eerste 5 wedstrijden op de bank gezeten maar helaas niet mogen invallen. Alles bij elkaar was het wel heel leerzaam.

Toen ben je niet direct teruggegaan naar DEM. Hoe komt dat?

Ik heb toen gesprekken gehad met ADO’20, ODIN’59 en DEM. Maar heb toen gekozen voor ADO. Dat kwam door een goed gesprek met Cees Bruining. Dat is een echte “People Manager”. Ik heb 2 jaar in Heemskerk gevoetbald in de Hoofdklasse. Mijn eerste trainer was Dik Jan Ente en in het 2e jaar werd Simon Kistemaker bij de Technische Staf toe gevoegd. Een bekende trainer maar ik vond het niet zo’n trainer met uitstraling. Hij kwam binnen in zo’n oude lange regenjas. Niets voor mij. Veel stemverheffing, niet zo’n type waar ik me bij thuis voel. Het was wel duidelijk dat hij het ging overnemen.

Na deze 2 jaar bij ADO ben je toch weer naar DEM gekomen. Gewoon thuis dus.

Klopt. Ik was toen 24 jaar en ging weer terug. Nooit spijt van gehad. Ron Bouman was toen trainer en die heb ik nog 4 jaar meegemaakt. Mooie tijd. Maar we hebben toen niet echt door kunnen pakken. Wel 1 keer kampioen geworden maar dan niet echt kunnen doorgroeien. Jammer. Nadat Ron wegging heb ik daarna een waardeloos seizoen gehad. Eerst met trainer Rene Bouma. Die halverwege het seizoen werd ontslagen. Hij paste niet echt bij DEM. Hij werd vervangen door Mario Grille en Ruud Man. Dat is nooit goed voor een spelersgroep. Er moet stabiliteit zijn in een 1e selectie.

Nu heb je 3 jaar onder Rowdy Bakker getraind. Hoe kijk je daar tegenaan?

Ik denk dat Rowdy goed werk heeft geleverd in deze 3 jaar. Alleen in het 2e jaar was er geen goeie mix qua leeftijd. De trainer heeft er voor gezorgd dat er veel jeugd kon doorstromen. Je ziet nu hoeveel kwaliteit we hebben binnen de 1e selectie. Alleen de leeftijden voor volgend seizoen gaan niet kloppen. Maar ik heb dit seizoen echt zitten genieten van de jongere spelers, en Rowdy heeft het toch aangedurfd om zelfs A junioren in de basis te zetten. En zoals het er nu uitziet blijft bijna iedereen. Alleen Joey Schoo gaat DEM verlaten en ik ga naar DEM Zaterdag 1. Misschien dat er nog iemand weggaat omdat er een BVO belangstelling heeft.

Volgend seizoen komt er een oude bekende als trainer naar DEM. Arvid Smit.

Ik heb nog met Arvid gespeeld dus dat is wel heel speciaal om hem dan eventueel als trainer te krijgen. Maar mijn beslissing staat vast en ik vertrek naar de Zaterdag1. Voor sommige DEM spelers is het mooi dat Arvid komt. Veel van de jeugdige spelers hebben Arvid ook al gehad in de jeugd van DEM. Ik ga dat met belangstelling volgen in het komende seizoen.

Heb je nog tips voor de vereniging DEM voor de toekomst?

Ja zeker. Wat ik mis bij DEM is het uitwerken van een plan om echt door te stoten naar de Hoofdklasse. Ieder jaar heeft men het er over maar ik mis de daadkracht die daar bij hoort. Ze willen wel maar er gebeurt niet echt iets. En dat het geld kost om door te groeien is zeker, maar wel nodig. Er moet vanuit de jeugd gebouwd gaan worden. In de jeugd spelen we op het hoogste niveau van de regio, dus het talent is er. Dus doorpakken in de jeugd. De basis van de vereniging.

Daarna moet je kijken bij DEM1 en DEM2. Wat is er nodig? Als je nu gaat kijken naar de selectie van DEM1 voor volgend seizoen zie je een enorm gat in de leeftijd tussen 24 en 29 jaar. En dat kunnen en moeten eigenlijk DEMMERS zijn die dat gaan invullen. Ik denk dan echt aan bijv. Erik Lensen, Thom de Vries en Ron Scheffer. Jongens met een DEM hart en de nodige ervaring. Zet je daar op in, deze spelers zouden weer terug moeten komen naar DEM. Als Ron Scheffer naar DEM zou komen had ik nog wel getwijfeld. Ron is een goeie vriend van me. Vandaar. Maak het zo aantrekkelijk dat deze jongens terug komen. Nu zie je ze vaak bij wedstrijden van DEM1. Dus zij hebben hun vrienden bij DEM. Dat samen met o.a. alle huidige jonge spelers.

Volgend seizoen ga je met je vrienden samenspelen in Zaterdag1. Leuk?

Ja dat is heel leuk. Ik ben al meerdere keren gevraagd om met hun te gaan spelen. Denk maar aan Jerry de Vet, Michael Limmen, Erwin Hoogland en Ted Kieft. Onze vrouwen trekken veel met elkaar op en nu ook onze kinderen. Mooi toch. In het begin zal ik wel even moeten wennen aan het niveau. Maar als deze jongens promoveren dan gaan we lekker in de 3e Klasse spelen. Ook hier komen er wat jongere jongens bij, dus kunnen we gewoon goed meedoen in (hoop ik) in de 3e Klasse. Bij Zaterdag1 zie je het omgekeerde van Zondag1. Zondag moet ervaring erbij krijgen en Zaterdag moet jonge spelers erbij krijgen.

Jordy, ik wens je namens DEM veel succes op de Zaterdag en bedankt voor al jouw inzet op zondag. We gaan je zeker zien bij de wedstrijden van DEM 1 op zondag.