CASTRICUM - Zaterdag 16 december komen zo’n 650 jeugdatleten naar Castricum. Die dag organiseert AV Castricum op de terreinen van Camping Bakkum aan de Zeeweg de tweede wedstrijd van de crosscompetitie 2017-2018. De deelnemers, jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar, zijn afkomstig van ruim 15 Noordhollandse verenigingen. Ook AV Castricum zal met een grote afvaardiging van zo’n 80 pupillen, junioren en TDR jeugdtalenten aan de start verschijnen.

Speciaal voor jeugdatleten wordt elke winter een crosscompetitie georganiseerd. Met zijn glooiende terreinen leent Camping Bakkum zich bij uitstek voor dergelijke wedstrijden. Een serie van drie wedstrijden gevolgd door een finale moet duidelijk maken wie zich voor een jaar crosskampioen van het district Noord-Holland, Utrecht en Flevoland mag noemen. De finale wordt op 17 maart in Soest gehouden.

Start om 11.30 uur

Het programma van 16 december gaat om 11.30 uur van start met de wedstrijd voor de jongens junioren A en B, dus de 15 tot en met 18-jarigen. Rond 15.00 uur zal de wedstrijd met een loop over 1.250 meter voor de meisjes pupillen A worden afgesloten.

Deelname aan de crosscompetitie is alleen via voorinschrijving mogelijk voor leden van atletiekvere¬nigingen. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij dit atletiekspektakel. Op Camping Bakkum is parkeergelegenheid, sanitair en catering aanwezig.