AKERSLOOT - HSV uit Heiloo is het eerste standaardteam in deze regio dat zich tot kampioen heeft gekroond. In de uitwedstrijd tegen Meervogels '31 had de ploeg van trainer/coach Edwin Veenstra aan één punt genoeg om al vier wedstrijden voor het eind van de competitie de titel te pakken. De rood-gelen uit Heiloo lieten er echter geen gras over groeien en wonnen de derby in Akersloot met gemak: 0-4.

Met maar liefst 15 punten voorsprong op de directe concurrentie kan HSV de laatste vier wedstrijden dus lekker uitspelen, en zich gaan opmaken voor de 2e klasse. Dat de titel al zo vroeg in het seizoen binnen is, mag toch een verrassing worden genoemd. Voor aanvang van het seizoen raakte HSV z'n belangrijkste speler van de laatste seizoenen kwijt in de persoon van Jesper de Vré die naar ADO '20 vertrok. Maar waar HSV in het verleden nog wel eens afhankelijk was van de acties van De Vré daar groeide het nu vanaf de eerste speeldag als team naar elkaar toe. Reeds bij de winterstop hadden de Heilooërs een ruime voorsprong en die werd alleen maar verder uitgebouwd. Twee verliespartijen en drie gelijke spelen brachten daar ook geen verandering in want op die dagen liet één van de concurrenten ook altijd wel een steekje vallen. De ervaren trainer Veenstra, inmiddels negen jaar bij de club, en al bijgetekend voor het komende seizoen roemde dan ook de teamprestatie van zijn ploeg: ,,Dit is echt iets wat we met z'n allen gedaan hebben en waar wij ongelooflijk trots op mogen zijn".

Een teamprestatie die ook werd geleverd in de beslissende wedstrijd op Sportpark Cloppenburg in Akersloot waar de toeschouwers in grote getale waren gekomen, en vooraf aan de wedstrijd voor heel wat sfeer zorgden met vuurwerk en vlaggen in de rood-gele kleuren. De thuisploeg, Meervogels '31, strijd nog tegen degradatie, maar kwam er snel achter dat er tegen de aanstaande kampioen niets viel te halen. Nadat Ruben Bugter HSV na 12 minuten op voorsprong had geschoten werd de thuisploeg in de eerste helft eenmaal gevaarlijk, maar had keeper Indy Klamer die het hele seizoen al in uitstekende vorm verkeert, een puike redding in huis. Vlak voor rust zorgde Max Dekker vervolgens voor een 0-2 ruststand vlak nadat Tom van der Eng van de thuisploeg zijn tweede gele kaart had ontvangen van scheidsrechter Kooij.

Met elf tegen tien kon HSV zo de titel makkelijk binnen halen, maar als slagroom op de taart sloeg men in het laatste kwartier nog tweemaal toe via doelpunten van invaller Bram Karels en Steef Kaandorp waarna het feest in volle vreugde kon losbarsten. Allereerst op het complex in Akersloot, maar ongetwijfeld tot in de kleine uurtjes in Heiloo.

WEST I 3e KLASSE B

Meervogels '31 - HSV 0-4 (0-2)

0-1 Ruben Bugter 0-1
42. Max Dekker 0-2
76. Bram Karels 0-3
80. Steef Kaandorp