HEERHUGOWAARD - "Aan het eind tellen alleen de drie punten", zei FC Castricum-trainer Jeroen Kroes toen hij na het gewonnen duel bij Reiger Boys het veld afliep. En daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop want de blauw-witten speelden in de 90 minuten daarvoor zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Hekkensluiter Reiger Boys was zelfs iets beter, maar hielp de gasten met enkele ongelukkige acties in het zadel.

Hoe anders was het gelopen als Mick Leijdeckers in de zesde minuut de score had geopend toen hij na een prima combinatie vrij voor doelman Beukers kwam, maar naast mikte. Reiger Boys was in de openingsfase duidelijk de betere ploeg, maar vanuit het niets kwamen de gasten na een kwartier op voorsprong toen de bal na een vrije trap vanaf rechts pardoes voor de voeten viel van Justo van der Werf. Een fikse tegenvaller voor de thuisploeg die desondanks niet bij de pakken neer gingen zitten. Hoewel niet altijd nauwkeurig in de passing speelde men als team met een hoop strijd.

Kort na de rust kwam de gelijkmaker er toch door een benutte strafschop van Leijdeckers, maar helaas bleek de gelijke stand van korte duur toen de overigens sterk keepende Julian Koopman voor de bal ging, maar te laat was en zijn tegenstander meenam. De arbiter wees opnieuw naar de stip en nu was het Van der Werf die raak schoot. Reiger Boys moest zich opnieuw opladen, en dat deed men ook ware het niet dat slordig balverlies de derde treffer voor Van der Werf opleverde. Dit kwam de thuisploeg niet meer te boven en de achtste nederlaag van het seizoen was dan ook een feit.

Reiger Boys - FC Castricum 1-3 (0-1)
15. Justo van der Werf 0-1
48. Mick Leijdeckers (pen.) 1-1
54. Justo van der Werf (pen.) 1-2
72. Justo van der Werf 1-3

Foto's: DP Sportfotografie