CASTRICUM - Niet één, niet twee, maar liefst negen Castricumse zaalteams pakten dit zaalseizoen de kampioenstitel. Een fantastische én bijzondere prestatie!


In totaal deden dit jaar 24 zaalteams uit Castricum mee aan de competitie. Afgelopen weekend was het laatste speelweekend en waren in alle lijnen successen te vieren. Maarten Neve, voorzitter van MHCC (a.i.), vertelt: “Het is een mooie kers op de taart dat maar liefst negen zaalteams kampioen zijn geworden. Maar ik natuurlijk apetrots op álle teams. Of ze nu laatste, eerste of als mooie runner-up zijn geëindigd. Iedereen heeft zich volledig gegeven, net als alle trainers, scheidsrechters, coaches en andere vrijwilligers. Samen hebben we dit eerste complete zaalseizoen sinds corona tot een groot succes gemaakt.’

Vijf kampioenen bij de meiden
Bij de meiden vielen de volgende vijf teams in de prijzen: MO12-1, MO12-1/2, MO14-1, MO14-1/2 en MO18-2. Leuk om te weten: de MO18-2 werden ongeslagen kampioen! “Toen we na zes wedstrijden alleen maar hadden gewonnen, begonnen we langzaam te denken dat het wel eens zou kunnen gebeuren… Na tien gewonnen wedstrijden waren we technisch gezien al kampioen, maar toen wilden we de laatste twee wedstrijden natuurlijk nog winnen. En dat lukte! Baas boven baas met een doelsaldo van +54. Als coach ben ik supertrots op deze meiden”, aldus Lex de Bruijn.

Vier kampioenen bij de jongens
Ook de jongens en heren presteerden dit jaar optimaal. Zo werden zowel de JO14-1 als de JO14-2 eerste in hun poules. De JO14-2 wonnen zelfs al hun wedstrijden! Een superknappe prestatie. Deze jongens hadden niet eerder in deze samenstelling met elkaar gespeeld, maar lieten vanaf de eerste wedstrijd goed teamwork zien. Ook de JO16-1 draaiden een fantastisch seizoen. Met maar liefst 114 doelpunten gaven zij al hun tegenstanders het nakijken. En bij de senioren waren het de Heren 1 die de eerste plek in hun poule pakten. Zij speelden dit jaar in de tweede klasse en wonnen 10 van de 12 wedstrijden van tegenstanders als Purmerend H1 en Haarlem H1.

Kom ook hockeyen bij MHCC!
Na de voorjaarsvakantie starten alle veldtrainingen weer. Voor wie het ook leuk lijkt om (weer) te gaan hockeyen: kom gerust een keer meetrainen. Mixed Hockeyclub Castricum biedt hockey aan voor iedereen van 4 t/m 99 jaar en op alle niveaus, inclusief parahockey. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@mhcc.nl.