HEERHUGOWAARD - In de Hoofdklasse van het dameshandbal is Meervogels '60 inmiddels afgezakt naar een tiende plaats na een 27-22 zege bij Tornado Voor de ploeg van coach Theo Krom lijkt Heerhugowaard dit seizoen een onneembare vesting. Eerder dit seizoen verloor men ook al voor de beker, en in competitieverband ging men in dezelfde sporthal als deze zondag ook al onderuit tegen KSV.

Krom mist wegens blessures net als in de vorige wedstrijden een aantal speelsters die met name in de opbouw belangrijk zijn zoals bijvoorbeeld Annick de Beurs en Loes Vrouwe. Aangezien Tornado ook nog eens furieus van start ging en al snel op vier doelpunten voorsprong kwam, wist men dat het wederom een moeilijke middag zou worden. De ruststand was dan ook 15-9.

Na de pauze kon de Akerslootse ploeg van coach Theo Krom wel redelijk gelijke tred houden met de thuisploeg, omdat die met name in het afmaken wat slordiger bleken dan voor de rust. Met name Linde Verduin was met zeven treffers op schot. Desondanks kwam de Heerhugowaardse formatie nimmer in gevaar, hield het een constante voorsprong van 5,6 doelpunten met een uiteindelijke 27-22 eindstand tot gevolg.

Tornado DS1 - Meervogels '60 DS1 27-22 (15-9)

Scores Tornado:
Sindy Schouten (5), Anja Borst, Britt Rood, Danielle Postma (4), Kelly Aalberse, Judith de Vries (3), Jooske Visser (2), Leonie van der Gragt, Marleen Stam (1)

Scores Meervogels:
Linde Verduin (7), Isabel de Bruijn, Desi Krom (3), Anna van Baar, Robin van de Slikke, Jasmijn Leijen, Puck Dekker (2), Dorien van Baar (1)

Foto's: DP Sportfotografie