ALKMAAR - Na een stroperige eerste helft en een prima tweede bedrijf heeft AZ in de thuiswedstrijd met Gil Vicente in de laatste voorronde van de Conference League voor een prima uitgangspositie gezorgd. Na de met 4-0 gewonnen wedstrijd in het AFAS-Stadion lijkt de uitwedstrijd in Portugal over een week slechts een formaliteit.

De Portugezen,die voor het eerst Europees actief zijn, kwamen er niet aan te pas. De eerste helft kende weinig kansen. AZ had wel het overwicht en kwam na een scherpe voorzet van Kerkez op het hoofd van Dani de Wit verdiend op voorsprong.

Gil Vicente, zonder topscorer Navarro, had na de treffer van invaller Mayckel Lahdo helemaal niks meer in te brengen tegen het op stoom geraakte AZ. Met een mooie actie gevolgd door een hard schot zette Pavlidis de Alkmaarders op 3-0. Doordat invaller Mees de Wit ook nog scoorde, won AZ na de zevenklapper tegen Dundee United voor de tweede keer op rij ruim in Europees verband.