CASTRICUM - De eerste bring-a-friend dag op Sportpark Noord-End van FC Castricum is succesvol verlopen. Met in totaal zestig kinderen was de opkomst goed en een klein beetje regen mocht de pret niet drukken. Deze leuke middag voor kinderen in de leeftijd van vijf tot en met negen werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Castricum en de Vrienden van FCC.


Oorspronkelijk was de bring-a-friend dag gepland op woensdag 9 oktober. Door overmatige regenval waren de velden destijds onbespeelbaar en moest het evenement afgelast worden. Gelukkig kon het woensdag 16 oktober wel doorgaan en werd er door zestig kinderen genoten tijdens een geslaagde middag.

De bestaande jeugdleden spelend bij de Minipupillen, de JO8 of JO9 pupillen werd de mogelijkheid geboden om vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes of neefjes en nichtjes uit te nodigen en kennis te laten maken met voetbal en voetballen bij FC Castricum. Naast de jeugdpupillen van FC Castricum waren er vijfentwintig extra vriendjes aanwezig en werd er fanatiek deelgenomen aan de diverse spelonderdelen.

Op het kunstgrasveld waren zes onderdelen uitgezet. Zo was er een sprintwedstrijd met een limonade en snoepstation. Uiteraard moesten er penalty’s worden genomen en werd er een partijspel gespeeld. Hiernaast werd er ook nog op doel afgewerkt, gedribbeld en werd er druk geoefend op passen. Het zesde onderdeel was lijnenvoetbal, waarbij er 1-tegen-1 werd gespeeld en de bedoeling was dat je de bal over de lijn van de tegenstander kreeg.

Bij de afsluiting in de kantine kreeg iedereen een mooie goodiebag met hierin een FC Castricum bidon, en cadeautje en een zakje chips. En vlak voordat de plezierige middag werd afgesloten werden Kim Zentveld en Siem Dik in het zonnetje gezet. Kim was de winnares van de sprintwedstrijd en Siem werd uitgeroepen tot meest enthousiaste speler van de middag.

Zo werd de allereerste editie van de bring-a-friend dag bij FC Castricum een zeer geslaagde editie. Wellicht het begin van een leuke traditie.