CASTRICUM - Voor Edwin de Vries is het een jongensdroom die uitkomt. Komende zondag debuteert de atleet van Team Distance Runners op de Amsterdam Marathon. "Ik ben nieuwsgierig, niet echt bang", aldus de 24-jarige Overvener.

Bijna een jaar geleden richtte hij samen met trainer Guido Hartensveld het vizier op die magische afstand van 42,195 kilometer. Hartensveld: "Hij is 24. Dat is een leeftijd dat je mag beginnen. Edwin traint al heel lang bij ons, hij is er aan toe."

De voorbereiding kende een valse start doordat hij deze zomer met achtereenvolgens een enkel- en een achillespeesblessure kampte. Na een prima verlopen trainingskamp in Sankt Moritz wist De Vries in augustus dat hij op de goede weg was. In Castricum en omgeving bereidde hij zich verder op zijn marathondebuut.

Hulp van haas Michel Butter
Het is de bedoeling dat De Vries in een groep komt te zitten met de snelste vrouwen. Bovendien krijgt hij in het tweede deel van de race steun van Michel Butter die in de hoofdstad eerst Abdi Nageeye haast en daarna zijn teamgenoot 'opwacht'. De Vries: "Mijn doel is om onder de 2 uur en 20 minuten te debuteren. Hoe verder eronder des te beter."