UITGEEST - Kolping Boys is definitief afgehaakt in de titelrace. Een overwinning op de koploper zou het nog openbreken, maar de Alkmaarders verloren met 3-0 waarmee het zich zal moeten richten op een plek in de nacompetitie.

Vorige week leed FC Uitgeest zijn eerste nederlaag van het seizoen. Zaanlandia kwam op bezoek en wist met 3-4 te zegevieren. Daardoor werd het verschil tussen FC Uitgeest en Kolping Boys teruggebracht tot negen punten.

In het eerste bedrijf bleef het duel in evenwicht wat een zeer logische 0-0 tot gevolg had. Voor Kolping Boys een prima uitgangspositie, maar voor Uitgeest een teken dat het anders moest om de overwinning binnen te halen.

Het ging ook anders in de tweede helft gezien de eindstand. Na negen minuten nam FC Uitgeest een 1-0 voorsprong. Dit was te danken aan Ruud Koedijk die de Alkmaarse doelman passeerde. De definitieve beslissing viel in de laatste vijf minuten dankzij topscoorder Lester Half. Vier minuten voor tijd schoot hij zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong en in de slotminuut besliste hij het duel definitief. De 3-0 betekende een overwinning en de bijbehorende drie punten voor de koploper.

Doordat concurrent West Frisia niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de Zouaven loopt Uitgeest uit op de Enkhuizers en is het verschil inmiddels vijf punten. FC Uitgeest heeft dus de beste papieren om de titel te pakken, maar moet in de komende weken waken voor uitglijders. Zo ook komende zondag als de ploeg op bezoek gaat bij Alkmaarsche Boys, de nummer zes van de tweede klasse A. Voor Kolping Boys staat er een uitwedstrijd tegen KFC op het programma.