ZUNDERDORP - In de 2e klasse A van het zaterdagvoetbal heeft FC Castricum een laatste strohalm gepakt op weg naar handhaving. Op bezoek bij HBOK won de ploeg van trainer/coach Jort van der Meulen met 1-3. Na een desastreuze start van de competitie bleven de Castricummers hiermee voor de derde week op rij ongeslagen, en gloort er hoop aan de horizon.

Na het kampioenschap in de derde klasse wist FC Castricum in de eerste twaalf duels slechts drie punten te vergaren. De gelijke spelen tegen Amstelveen/Hemraad (3-3) en met name vorige week tegen Jong Holland, waarin voor het eerst de nul werd gehouden brachten al wat vertrouwen. Dit vertrouwen namen de blauw-witten mee naar Zunderdorp alwaar de nummer voorlaatst, HBOK, bestreden diende te worden. Ondanks een 1-0 achterstand was de stand bij rust gelijk na een treffer van Bart Settels. Na een rode kaart voor de thuisploeg stelde FC Castricum orde op zaken. Maarten van Duivenvoorde bracht de gasten op voorsprong, en ondanks een gemiste strafschop van Sebastiaan Weber gingen de drie punten mee naar Castricum toen de ingevallen A-junior Menno Buijnsters de eindstand op 1-3 bepaalde.

Door de zege is de achterstand van FC Castricum op HBOK nog maar vijf punten met ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Op zaterdag 3 maart mag men verder aan het vertrouwen werken als de ploeg op bezoek gaat bij AMVJ.