CASTRICUM - FC Castricum mag zich na de 3-1 zege op DCG winterkampioen noemen nadat HCSC en Monnickendam de punten hadden gedeeld. De voorsprong op nr. 2 HCSC bedraagt nu 7 punten,een prima uitgangspositie voor de 2e competitiehelft.

DCG, dat veel scoort maar ook veel tegengoals incasseert, bleek een geduchte tegenstander,die de punten niet zomaar in Castricum wilde achterlaten. FC Castricum wist na 19 minuten op 1-0 te komen toen Stef Zeilstra bij een corner op de goede plaats stond. Martijn van Duivenvoorde leek kort daarna de score te verdubbelen, maar zijn poging mislukte. De eerste helft ging daarna gelijk op; er werden over en weer weinig kansen gecreëerd.

Na de rust in dikke mist veranderde er weinig aan het spelbeeld, waardoor het steeds spannender werd en DCG zelfs een keer de lat trof. Toch werd Castricum steeds overheersende en dat betaalde zich in de 72e minuut uit in de bevrijdende 2-0 van de sterk opgekomen Roy van Soest. DCG gaf zich nog niet gewonnen en bleef vechten voor de aansluitingstreffer, maar toen Elario Zweet 10 minuten voor tijd de 3-0 aantekende, was het gebeurd met de Amsterdammers.

Het leek er even op dat fc Castricum weer met grote cijfers zou gaan winnen, maar de scoringsdrift werd niet beloond. Elario Zweet trof nog met een snoeihardschot de kruising, maar het slotakkoord kwam toch op naam van DCG, dat via een kopbal van Sil Zijlstra in de laatste minuut nog op 3-1 kwam.

Het puntenverlies van HCSC, Monnickendam en Sporting Andijk bezorgde Castricum een riante koppositie, die pas op 28 januari verdedigd moet worden, uit bij Zeemacht. Eerst speelt Castricum nog voor de beker, a.s. zaterdag uit bij Altius in Hilversum.