CASTRICUM - Komende zondag 22 april is FC Castricum opnieuw gastheer voor het Voetbal Talenten Toernooi NK-JO9. Het VTT wordt inmiddels voor de 5e keer georganiseerd op Sportpark Noord End en het belooft opnieuw een waar jeugdvoetbal-spektakel te worden met 32 teams uit het gehele land.

Het Voetbal Talenten Toernooi bestaat inmiddels sinds 2004 en heeft als belangrijkste kernwaarden: Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest. Verenigingen kunnen een ticket verdienen voor het NK via de Districtskampioenschappen (Noord, Oost, West I, West II, Zuid I en Zuid II). De drie beste teams en de sportiefste ploeg plaatsen zich vervolgens voor het NK.

Het Nederlands Kampioenschap Onder 9 is dus komende zondag wederom in Castricum en de vraag zal zijn wie de opvolger is van LSC 1890 uit Sneek die de titel vorig jaar wist op te eisen na een zinderende finale tegen Unitas '59. Ook dit jaar komen de ploegen weer uit alle windstreken, en uiteraard doet de organiserende vereniging FC Castricum ook weer met de JO9 mee.

Het toernooi gaat zondag om 09.30 uur van start met een heuse openingsceremonie waarbij het volkslied "Het Wilhelmus" ten gehore zal worden gebracht en burgemeester Ton Mans van Castricum de officiële opening verricht.
De 32 deelnemende teams zijn:

POULE A

FC Castricum
CVV Blauw Wit '34
VV Ter Leede
PVCV

POULE B

Hollandia
Zeerobben
VV Hooglanderveen
VV NIVO Sparta

POULE C

Kolping Boys
FVC
VV IJVV
Kloetinge

POULE D

SV Hoofddorp
Alphense Boys
RKVV DIA
VV Meerburg

POULE E

VV Zwart Wit '63
SV Woenselse Boys
VV ATC '65
FC VVC

POULE F

RSCV Zestienhoven
VV EFC
SV Lycurgus
RKSVN

POULE G

SV RKDEO
VV OSC
VV Zuidhorn
VV Arnemuiden

POULE H

VV Oliveo
SC Deventer
VV Jonge Kracht
VV Noordwijk

Kijk hier voor meer info
Kijk hier voor de foto's van het VTT NK JO9 van 2017