CASTRICUM - In de derde klasse van het zaterdagvoetbal heeft FC Castricum twee dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen. In de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys kwam de ploeg van trainer/coach Jeroen Kroes niet verder dan een 2-2 gelijkspel waarbij tot twee keer toe een voorsprong niet kon worden vast gehouden.

Uiteindelijk bleek het gelijke spel een terechte uitslag. Reiger Boys kreeg immers, met name in de eerste helft, de meeste kansen waar de thuisploeg tot twee keer toe de pech had dat een bal op de paal belandde. Vooral in de openingsfase was het Danny Burger die zijn ploeg op de been hield toen Dave van Dekken tweemaal op hem afkwam, maar de keeper wist te redden. Pal nadat Maarten van Duivenvoorde op de paal had geschoten was het vervolgens Bart Kornblum die met een schot in de korte hoek keeper Nick van Duijn verraste. De voorsprong was echter van korte duur want nog geen vijf minuten later zorgde Kevin Pawirosemito voor de gelijkmaker. Burger bracht vervolgens nogmaals redding door Van Dekken voor een derde keer van scoren af te houden.

In de tweede helft nam de thuisploeg een hernieuwde voorsprong en hoewel Elario Zweet duidelijk in buitenspelpositie stond werd het doelpunt goed gekeurd door de warrig leidende scheidsrechter Westland. Ook nu wisten de Castricummers de voorsprong niet vast te houden en het was Van Dekken die nu wel raak kopte uit een voorzet van Grooff. De laatste 25 minuten stonden vervolgens bol van de spanning omdat het kwartje beide kanten op kon vallen op het inmiddels zwaar bespeelbare veld. In de score kwam echter geen verandering meer en dus moest FC Castricum, waar aanvoerder Stef Zeilstra in de slotfase zijn tweede gele kaart zag, zich tevreden stellen met een punt.