CASTRICUM - Het seizoen begon hectisch, het seizoen verliep hectisch en het seizoen eindigde hectisch. Maar na een verbazingwekkende en overtuigende laatste wedstrijd is het FC Castricum JO19-3 toch gelukt.

Een seizoen geleden werd FC Castricum JO19-3 opgericht als vriendenteam, spelers werden bij elkaar gesprokkeld, lidmaatschappen werden afgesloten, en uiteindelijk werd er ook een zeer geschikte coach gevonden. Het eerste seizoen eindigde FC Castricum JO19-3 als derde na een aantal ongelukkige uitslagen, maar dat werd dubbel en dwars goedgemaakt in het tweede seizoen.

FC Castricum JO19-3 begon vol goede hoop met de eerste wedstrijd tegen IJmuiden, dit bleek een lastigere tegenstander dan verwacht maar volgens opa coach Leo was het een van de leukste wedstrijden die hij ooit gezien heeft. Met de eerste overwinning op zak was FC Castricum JO19-2 aan de beurt om tegen te spelen. Eerder bleek dit een heel lastig team voor FC Castricum JO19-3, en FC Castricum JO19-2 zorgde deze keer dat ze die reputatie hoog konden houden, want FC Castricum JO19-3 werd verslagen met 2-3. Maar FC Castricum JO19-3 ging door, en met overwinningen op Koedijk en De Zouaven was de volgende wedstrijd tegen HSV. Na hard te hebben gestreden moest FC Castricum JO19-3 het toch afleggen tegen HSV. Dit bleek achteraf de tweede en laatste nederlaag van het seizoen.

Ondertussen stond Krommenie nog steeds bovenaan in het klassement, met maar 1 wedstrijd gelijk gespeeld te hebben en de rest te hebben gewonnen. Maar daar zou snel verandering in komen, nu moest Krommenie namelijk tegen FC Castricum JO19-3 spelen. Er was wat ophef omdat veel jongens nog op vakantie zouden zijn van Krommenie, en ze de wedstrijd zouden willen verplaatsen naar 20 april, maar FC Castricum JO19-3 had ook zo zijn redenen om dat niet te doen, dus ging het gewoon door.Hierbij wel een kleine shoutout naar de FC Castricum spits die wedstrijd, omdat Dirk er toen 7 heeft geprikt. Toen had Krommenie 1 keer verloren en 1 keer gelijk gepeeld en 2 keer verloren. En met nog 4 wedstrijden te gaan was FC Castricum JO19-3 afhankelijk van de resultaten van Krommenie. Beide teams bleven winnen tot de op een na laatste wedstrijd.

FC Castricum JO19-3 stond 1-0 voor tegen WSV toen een van de FC Castricum JO19-3 spelers vanaf de bank even snel de stand checkte, Krommenie had gelijk gespeeld! Dit maakte de rest van de tweede helft gelijk heel spannend omdat FC Castricum JO19-3 wist dat het nog kon nu, al helemaal toen de scheids daar een half uur langer door liet spelen door een 'miscommunicatie', typisch kelderklasse.............Maar uiteindelijk is het gelukt om de 1-0 vast te houden en FC Castricum JO19-3 wist dat het aankwam op de laatste wedstrijd.

Vrijdag vroeg naar bed en een goede warming up waren de opdrachten voor volgende week. Een bedankje naar alle toeschouwers die erbij waren om FC Castricum JO19-3 te supporten de laatste wedstrijd, want blijkbaar heeft het geholpen. Het zal niet vaak gebeurd zijn dat de tegenstander halverwege weg ging door een te groot krachtsverschil in een kampioenswedstrijd. Maar goed, na één helft 9-0 achter te staan is dit ook wel begrijpelijk.

Spelers FC Castricum JO19-3 seizoen 2018/2019:Dani Janssen,Roemer Remigius,Milan Walraven,Bas Greveling,Geert Kraefft,Milan Mehciz,Thomas Gianotten,Floris van Amersfoort,Niek Putter,Dirk Jansen,Jochem Boot,Olivier Lodeweegs en Julian van der Kraan.