CASTRICUM - FC Castricum is zaterdag de terechte kampioen van de 3e Klasse A geworden. In een echte kampioenswedstrijd met veel spanning wisten de blauw-witten met 2-1 te winnen van ZCFC en is daardoor niet meer te achterhalen voor directe concurrent Monnickendam. De ploeg van het technische duo Arvid Smit en Jort van der Meulen keert hierdoor na een jaar al terug naar de 2e klasse.

Met nog twee wedstrijden te gaan valt er dan ook niets af te dingen aan de titel van FC Castricum. Na een zeer goede eerste seizoenshelft liet de ploeg rondom de winterstop wat punten liggen waardoor de concurrentie dichterbij kwam, maar in de afgelopen weken werden de puntjes op de i gezet. Hoewel er een hoop spanning op het duel tegen ZCFC zat maakte FC Castricum wel duidelijk voor de titel te gaan. De thuisploeg was duidelijk de betere in de eerste helft en was na tien minuten het mooie schot van Carlo Vrijburg niet op de lat beland dan had men ook al een snelle voorsprong genomen. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft beloonde de ploeg zich alsnog toen Sebastiaan Weber een afgeslagen corner tegen de touwen wist te schieten, en ZCFC was nauwelijks van de schrik bekomen of topscorer Elario Zweet had al de 2-0 op het bord gezet. De spits controleerde een lange bal van aanvoerder Zeilstra goed om met een knappe lob af te maken. De Castricummers leken de klus hiermee te klaren, maar de spanning kwam volledig terug toen ZCFC, dat aanvallend nauwelijks iets had in te brengen, uit een volley van De Jonge de aansluiting vond.

Die tegengoal zorgde wederom voor een hoop spanning bij de thuisploeg en dat was in de tweede helft merkbaar. ZCFC drong steeds meer aan, maar het sterke centrale verdedigingsduo Zeilstra en Van Soest weigerde te capituleren evenals keeper Danny Burger die het gehele seizoen al in uitstekende vorm verkeert. De ontlading die uitbrak toen scheidsrechter Haringsma voor een laatste maal floot was daarom des te groter. Voor trainer Arvid Smit, die na dit seizoen vertrekt en wordt opgevolgd door zijn trouwe compaan Van der Meulen een geweldig slotstuk van een enerverend seizoen bij FC Castricum: ,,Dit is echt genieten, en een fantastische teamprestatie. Wij wilden graag terug naar het niveau van de 2e klasse en als dat dan binnen een jaar lukt is dat geweldig".

WEST I ZATERDAG 3e KLASSE A

FC Castricum - ZCFC 2-1 (2-1)

34. Sebastiaan Weber 1-0
38. Elario Zweet 2-0
45. Rob de Jonge 2-1