HAARLEM - Voetballend gelijkwaardig zijn aan de ongeslagen koploper, maar na afloop toch met lege handen staan. Dat overkwam FC Castricum zaterdag in de uitwedstrijd bij Olympia Haarlem.

De ploeg van trainer Jeroen Kroes gaf de Haarlemmers, die nog altijd zonder puntverlies zijn, zaterdag uitstekend partij, maar zoals het een ware koploper betaamt bleek de thuisploeg net even effectiever in het benutten van de kansen. Nadat de thuisploeg na een kwartier op voorsprong kwam wist Max Lodewijks vanuit een schitterende vrije trap gelijk te maken. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft weet Olympia Haarlem toch met een voorsprong de rust in te gaan.

Terwijl het spel op en neer gaat slaan de Haarl;emmer halverwege de tweede helft nogmaals toe. Via een kopbal van Erwin van Velzen uit een voorzet van Willem Tervoort vind FC Castricum vervolgens nog wel de aansluiting, maar eindigt het in een teleurstelling: 3-2.