HEILOO/CASTRICUM - Team 130 Smit & Partners Keep on Running heeft zondag het eindbedrag voor Stichting Roparun bekend gemaakt: € 36.692,59. Dit fantastische bedrag is bestemd voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het sportieve team – met deelnemers uit Heiloo, Castricum, Limmen en Alkmaar - zamelde dit bedrag in tijdens 'de run op het leven' in het Pinksterweekend waarbij er 534 km non-stop en binnen 48 uur is hardgelopen.


Nog meer geld

In 2018 heeft team Keep on Running ook de Roparun volbracht en toen werd er al veel geld opgehaald. Teamcaptain Saskia Smit: "We hebben het bedrag van toen met een paar honderd euro overtroffen en daar zijn we trots op. Dit ingezamelde geld gaat naar doelen die het leven van mensen met kanker draaglijker maken." Er is zo'n enorm bedrag opgehaald, mede dankzij de hoofdsponsors CiRoPack, diverse Hema filialen en accountantskantoor Smit & Partners, maar ook de vele andere shirt-sponsors, sponsoring van het 'rijdende hotel' een grote VSDV Transport vrachtwagen, alle in-natura sponsoring waardoor er geen eten en drinken gekocht hoefde te worden én natuurlijk vele donaties van vrienden en familie.

Er werd zondag geproost met een nieuw speciaalbier 'Het Kwaliteitsmomentje', van Ot Kingma. Hij bracht een toost uit met de woorden: "Na elke uitdaging verdien je een kwaliteitsmomentje!".