EGMOND - Zaterdag 28 januari organiseerde de stichting Sporters BES een sportgala voor de sporters uit Bergen, Egmond en Schoorl. Tijdens een spetterende avond in een afgeladen volle Lamoraalzaal in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee betraden maar liefst 21 sporters, sportteams en -coaches het podium. Onder leiding van gastheer Jan Hopman werd een ieder in het zonnetje gezet en werden de winnaars in de diverse categorieën bekend gemaakt. De overall prijs ging naar sportvrouw van het jaar Nicole Weijling-Dissel, Wereldkampioen bij de Masters op de 800 en 1500 meter hardlopen. De avond werd mooi omkleed met een spectaculaire act van Renske Endel en indrukwekkende fitness demonstratie van Limitless Fitness.

Na een intensief voorbereidingstraject was het zaterdag 28 januari dan eindelijk zo ver: Om 20.00 uur zat iedereen klaar voor de huldiging van de sportkampioenen van 2015 en 2016 van de gemeente Bergen. Burgemeester Hetty Hafkamp vereerde de sporters met haar aanwezigheid en opende het gala officieel. Na de introducerende woorden van de voorzitter van stichting Sporters BES, Valerie Smit, en juryvoorzitter Cor Mooij nam acrobate Renske Endel het podium over. Haar indrukwekkende act deed een ieder in de zaal rechtop op de stoel zitten. Vervolgens werden de aangepaste sporters (winnaars: Remco Glas, Dylan Pannekeet en Lars van Veen), sportcoaches (wielercoach Paul Tabak), sportvrijwilligers (VUT Ploeg Egmondia) en sporttalenten (trampolinespringster Katie Cowles) gehuldigd. Na de pauze wisten de heren en dame van Limitless Fitness de aandacht van het publiek weer geheel naar het podium te trekken met een indrukwekkende fitness act. Hierna werden de sportploeg (Handbalvereniging Berdos), sportvrouw (hardloopster Nicole Weijling-Dissel) en sportman (hardloper Ronald Schröer) van het jaar bekend gemaakt.

Het is bij het Bergense sportgala gebruikelijk dat uit alle winnaars een overkoepelende winnaar gekozen wordt die de wisseltrofee mee naar huis mag nemen. In navolging op Beachsoccer Egmond (2013) en surfster Nienke Duinmeijer (2015) mocht dit keer wereldkampioen Nicole Weijling-Dissel deze trofee in ontvangst nemen.

Het stichtingsbestuur was tevreden over het verloop van de avond, "Het organiseren van de avond was niet mogelijk geweest zonder de bijdrage van onze vele sponsoren, waaronder de grootste sponsors Rodi Media, Rabobank NKL en de gemeente Bergen. Wij willen alvast aangeven dat we over twee jaar wederom een gala voor de sporters in de gemeente Bergen willen organiseren", aldus de voorzitter.