EGMOND AAN ZEE - Na twee matige periodes is het doel van Egmondia in de derde periode duidelijk. De ploeg wil de derde periodetitel pakken om zo de nacompetitie te bereiken. Tegen Alcmaria Victrix werd de koppositie in die periode vastgehouden.

Na zeventien wedstrijden had Egmondia slechts twintig punten verzameld. De ploeg van Peter Tania wist echter de laatste vijf wedstrijden allen te winnen en incasseerde slechts drie tegendoelpunten. Tegen Alcmaria Victrix kreeg het twee treffers tegen, maar de ploeg uit Egmond wist uiteindelijk met 4-2 te winnen.

Na 45 minuten zochten beiden ploegen de kleedkamers op. Bij de Egmonders was er blijdschap, bij de Alkmaarders viel er minder te lachen. Namens Egmondia waren Carlo Smit en Rick Blok trefzeker. Alcmaria wist tussen deze doelpunten de 2-1 te maken. Op aangeven van Dimaggio Senchi wist Sverre Bouwens het net te vinden.

Zes minuten na rust wist Egmondia op 3-1 te komen. Opnieuw was het Rick Blok die de Alkmaarse doelman kansloos liet. Na een defensieve fout wist Jordy van Amstel het duel te beslissen door de 4-1 te maken. Amin Charik wist op aangeven van Rick Does nog wel voor de 4-2 te tekenen, maar verder kwam de ploeg van Peter de Groot niet.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg staat Egmondia er goed voor in de strijd om de derde periodetitel. De Egmondse ploeg treft met Sint Adelbert, Westzaan, KSV en Apollo’68 een middenmotor en drie laagvliegers. De kans op succes is dus groot.