CASTRICUM - Vanaf woensdag 6 september 2023 tot 15 januari 2024 organiseert de Atletiekvereniging Castricum voor recreatieve lopers hardlooptrainingen. Deze trainingen, bekend als de AVC-Egmondstage, zijn bedoeld om op 14 januari 2023 bij de NN Halve Marathon van Egmond (organisatie Le Champion) goed voorbereid aan de start te staan.


AVC wil graag zoveel mogelijk lopers in de gelegenheid stellen om zich samen met andere hardlopers goed op de populaire NN Egmond Halve Marathon voor te bereiden. Samen trainen betekent natuurlijk ook een extra stuk gezelligheid en stimulans. Daarom heeft de Castricumse atletiekvereniging een “trainingsstage” voor lopers die zich specifiek op die 21 kilometer willen voorbereiden. Uitgangspunt is drie trainingen in de week. Op maandagavond staat altijd een lange duurloop met tempovariaties op het programma. Op woensdagavond wordt vooral getraind via korte intervallen, terwijl op zaterdag wordt getraind via een combinatie van intervallen en tempoduurlopen. In een aantal gevallen wordt daarbij ook getraind op het ‘Egmondparcours’ in de duinen en op het strand.

Deskundige begeleiding
Trainer Ari Smit: “We trainen als groep samen. Wanneer nodig delen we de groep op in kleinere groepjes, waarbij de snelheid en het parcours worden aangepast. Het groepsgevoel blijft behouden. Lopers ervaren dit als zeer prettig. Als aanvangsniveau gaan we er vanuit dat de deelnemers in ongeveer 1 uur zo’n 10 kilometer kunnen lopen. In ruim 4 maanden wordt dit uitgebreid zodat je begin januari in staat bent om de halve marathon te volbrengen. Door de goede voorbereiding en geleidelijke opbouw qua trainingskilometers voorkom je blessures. De groep bestaat uit enthousiaste hardlopers die bijna allemaal meedoen aan de Egmond Halve Marathon. Je loopt met andere lopers die ook jouw tempo lopen. Tijdens de stage krijg je advies over voeding en kleding, leer je veel over looptechniek en krijg je veel looptips zodat je wedstrijden van 10 tot ruim 21 kilometer goed en ontspannen kunt lopen."

Tijdstip trainingen

De trainingen vinden plaats op:
- maandag van 19.30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan en op straat voor de langere duurlopen)
- woensdag van 19:30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan)
- zaterdag van 9.15 tot 10.45 uur (training in duinen of op het strand, vertrek vanaf atletiekbaan)

Kosten
De kosten voor de stage bedragen € 80,50. Daarvoor kun je aan 51 trainingen meedoen. Voor leden van AV Castricum geldt dat ze ook deel kunnen nemen aan de Egmond stage. De kosten voor de stage gelden alleen voor nieuwe deelnemers die nog geen lid zijn van AV Castricum.

Start met de eerste training voor de Egmond stage
Lopers zijn op woensdag 6 september van harte welkom om vrijblijvend mee te trainen. Vooraf aanmelden is gewenst, dat kan via het formulier onderaan op www.avcastricum.nl/egmondstage. Dit is bedoeld zodat de trainer weet hoeveel lopers er komen meedoen aan de eerste training, de deelnemers kunnen daarna beslissen of ze definitief gaan deelnemen aan de Egmond stage.