CASTRICUM - Zaterdag 15 december was de tweede wedstrijd van de crosscompetitie voor de jeugd van AV Castricum. Met 60 pupillen en 40 junioren was AVC goed vertegenwoordigd op deze thuiswedstrijd. Op het terrein van Camping Bakkum was een leuk en heuvelachtig crossparcours uitgelegd door de vereniging. Zo’n 650 jeugdatleten van zo’n 15 atletiekverenigingen zetten er hun beste beentje voor.

Zowel de 6-jarige Tim Glorie (jongens mini pupillen) en de 11-jarige Sepp Schulte (jongens junioren D1) wisten de concurrentie voor te blijven en op een fraaie eerste plek te eindigen. Tim legde de 750 meter af in 4:11 minuten. Sepp liep de race over 2000 meter in 7:38 minuten.

Andere opvallende prestaties waren er bij de oudste junioren A; hier eindigde Duncan Steenbakker op de derde plaats (4000 meter cross in 13:32 minuten), op de voet gevolgd door Koen Grandiek (4e) en Joep Welsch (5e). Voor Jesse Scheltema was er een knappe tweede plaats bij de jongens junioren B (4000 meter cross in 13:39 minuten). In dezelfde categorie bij de meisjes was de 4e plaats voor Cheryl Konijn. Milo Dekker finishte als 3e bij de jongens junioren C (3000 m cross in 11:33 minuten).

Bij de meisjes junioren D2 was het Lenneke Pettinga die in een sterk gelopen race de tweede plek kon opeisen. Haar 1500 m cross ging in 6:36 minuten. Melle Berhard wist bij de jongens pupillen A2 een keurige top-5 klassering te halen. Fay Bergfeld eindigde op een fraaie 2e plaats bij de 6-jarige meisjes mini pupillen. Haar ploeggenootjes Fae Tuijn en Julie Popot eindigden als 4e en 5e. Dit leverde een eerste plaats in het ploegenklassement op voor het team mini-meisjes.

Een knap resultaat voor AV Castricum, want de categorieën telden soms wel 45 atleetjes uit heel Noord-Holland. Maar ook alle andere AVC pupillen en junioren die meededen hebben geweldig werk verricht voor hun ploeg, en dat is minstens net zo belangrijk in deze competitie. De cross competitie bestaat uit drie voorronden, en een regio finale in Warmenhuizen op 16 maart.