CASTRICUM - Op zondag 26 maart 2017 organiseerde AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de eerste keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van ggz-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin.

Door te gaan bewegen verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, het sporten heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bij psychische problemen kan bewegen helpen sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldige gevoel geven. 

Het parcours van dit nieuwe hardloopevenement voerde de deelnemers over het landgoed Duin en Bosch, met prachtige afwisselende routes door de natuur. Over heuvels, smalle bospaadjes, veel bochtenwerk en een grote boomstam, maar ook langs de Oude Keuken en andere markante plekken op het terrein. En met start en finish op de atletiekbaan van AV Castricum. Bij een stralend lentezonnetje, en een prima temperatuur gingen 101 deelnemers van jong tot oud over verschillende afstanden van start.

2,5 km
Vooral de jongste deelnemers kozen voor deze kortste afstand. Bij de allerjongste pupillen (mini en C-pupillen) was het Eva de Wit die bij de meisjes als eerste over de finish kwam, Sam Glorie deed dit bij de jongens. Bij de pupillen A en B waren Sepp Schulte en Sanoë Penha de winnaars bij respectievelijk de jongens en de meisjes. Bij de deelnemers vanaf 12 jaar waren het Pipp Pauzenga en Albert Kavsek die als eerste door het hek het AVC terrein op snelden.

4,1 km
Jeffrey Stuijt wist als allersnelste deelnemer de 4,1 km af te leggen in 16:19 minuten. Nova Scheelings was de eerste vrouwelijke deelneemster, zij finishte in 21:33 minuten.

8 km
Richard Dijkhuizen wist de 8 km cross te winnen in 32:17 minuten. Kees Vrolijk behaalde een mooie tweede plaats in 32:36 minuten. Als derde eindigde Martijn van Leeuwen. Bij de vrouwen tot slot was de eerste plaats voor Ria Stam in 43:48 minuten. Als tweede eindigde Erika Henze en de derde plaats was voor Willeke Zeijlemaker.