CASTRICUM - Na de 4-0 overwinning op SVW 27 is het Langedijkse DTS er ook tegen Vitesse 22 in geslaagd om de drie punten te pakken. Gemakkelijk ging het niet, maar misschien maakt dat de 3-5 overwinning net iets mooier.

Voor rust leek het er niet op dat DTS met punten zou terugkeren naar Oudkarspel. De Castricumse formatie van coach Everard Luijckx wist met een 2-0 voorsprong te gaan rusten. Acht minuten voor rust brak Mats Laan de ban door de Langedijkse formatie de baas te zijn. De 2-0 viel vier minuten voor rust via Jort Kaandorp, al sinds 2010 uitkomend voor de hoofdmacht van Vitesse’22.

Een uiterst vervelende eerste helft dus voor DTS, en in de pauze zullen er genoeg dingen zijn besproken, want in het tweede bedrijf ging DTS vol voor de comeback, welke ook werd behaald.

Aanvallers doen het
In die tweede helft wist buitenspeler Risto van Lieshout in een tijdsbestek van vier minuten de stand gelijk te trekken. Na 57 minuten wist van Lieshout de 2-1 te maken, en drie minuten later tekende de razendsnelle aanvaller voor de 2-2.

Na de belangrijke doelpunten van Risto van Lieshout was het Jordi Bitter die de doelman van Vitesse’22 meermaals liet vissen. Vorige week scoorde hij al driemaal, en ditmaal bewees hij dat een hattrick geen eenmalige prestatie was. Twintig minuten voor tijd trof hij voor de eerste keer doel, maar helaas zag hij hoe Robin Bakker de 3-3 maakte. Daarna wist hij in de slotfase twee keer te scoren waardoor de ploeg een 3-5 overwinning uit het vuur sleepte.

Winnaar van het weekend
Doordat SVW’27 gelijkspeelde is DTS in punten gelijk met de Heerhugowaarders. De achterstand op de nummer twee bedraagt slechts één punt. Zo heeft DTS weer hoop op de tweede plaats waardoor nacompetitie nog altijd mogelijk is.

Komend weekend speelt Vitesse’22 tegen SVW’27. Hierdoor kan DTS opnieuw klimmen, al zal het dan zelf ook aan de bak moeten. De ploeg van coach Jan Kramer speelt tegen koploper HSV.