CASTRICUM - Op zondag 17 maart 2019 organiseert AV Castricum samen met de Parnassia Groep voor de derde keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van ggz-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin. De edities van 2017 en 2018 waren zo’n succes, dat een derde editie niet kon uitblijven. Er doen tientallen leden mee van AV Castricum, en van andere atletiekverenigingen, maar ook lopers die geen lid zijn van een atletiekclub zijn van harte welkom om mee te lopen. De Parnassia Groep zal ook met een groot aantal medewerkers en clïenten aan de start verschijnen.

Bewegen
Door te gaan bewegen verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, het sporten heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bij psychische problemen kan bewegen helpen sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen.

Parnassia Groep cross
Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldige gevoel geven. Het parcours van deze nieuwe cross loopt over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De afstanden die je kunt lopen zijn 2,5 km / 4,1 km en 10 km.

Jeugd
Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,5 km, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen (zij mogen zich wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen). De wat oudere jeugd kan kiezen tussen 2,5 km of 4,1 km.

Tijdstip:
  • lopers voor de 2,5 en 4,1 km starten om 10.15 uur.
  • lopers voor de 10 km starten om 10.45 uur.

Parcours
De route loopt door het mooie natuurgebied van de Parnassia groep. De te lopen parcoursen staan op de website van AV Castricum https://www.avcastricum.nl/parnassia-groep-cross

Inschrijven
Inschrijven kan op de dag zelf in het clubhuis van AV Castricum. Voorinschrijven kan via inschrijven.nl.