BEVERWIJK - Op het schitterende complex van SV Hillegom behaalde DEM een verdienstelijk gelijkspel. Had er dan niet meer ingezeten? Zeker wel. Het vooraf gevreesde Hillegom kon absoluut niet domineren, zonder dat DEM ook erg gevaarlijk werd. Beide ploegen hadden respect voor elkaar en zeker Hillegom was de wedstrijd in Beverwijk nog niet vergeten. 

Toen werden zij kansloos weggespeeld door de ploeg van vertrekkend trainer Rowdy Bakker. De 4-0 in Beverwijk heeft zeker meegespeeld afgelopen zondag. Voeg daarbij het gegeven dat de ploeg uit Beverwijk de laatste weken een duidelijk stijgende lijn liet zien. Ook nu hebben de talrijke bezoeker kunnen constateren dat DEM een van de best voetballende ploegen heeft. Voor trainer Bakker is het ook een luxe dat hij kan beschikken over een vrijwel volledige selectie. Alleen Joey Schoo ontbrak met een knieblessure.

Ruststand was 0-0 en de 2e helft zou toch uitsluitsel moeten gaan geven welke van beide ploegen de 4e plaats op de ranglijst in handen zou nemen. Hillegom kreeg vorige week vrijdag ook nog eens van de KNVB te horen dat zij 2 punten in mindering kregen vanwege ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Hillegom tegen AFC’34.

Hoe dit verder gaat lopen zal de komende tijd uitwijzen. Door het verlies van Velsen tegen Purmerstein staat DEM nu alleen op de vurig gewenste 4e plek. Hoewel DEM in de 2e helft nog op achterstand kwam door een ongelukkige stuiterende bal over keeper Sem Bleeker kregen de Wijkers de toch zo verdiende gelijkmaker. Hiervoor had trainer Bakker zeer aanvallend moeten wisselen. Esosa Oghogbo, Jesse Arendse en Sebastiaan Dooyeweerd kwamen in het veld. De druk werd zodoende opgevoerd. Enige smet op het geheel was de terechte rode kaart voor Joey de Kruif. Een overtreding, pal over de middenlijn, was hier de reden van. Even later kwam er een mooie actie van Sebastiaan Dooyeweerd, die binnendoor kwam en zijn voorzet zag eindigen tegen een arm van een verdediger. De terecht toe gekende strafschop betekende de 1-1.

Dit buitenkansje werd benut door Twan Verschwijveren. Onbedaarlijk hard joeg hij de bal achter de kansloze keeper. Ondanks dat DEM het met 10 man moest gaan doen was er geen sprake van paniek. Vermeldens waard is nog de redding vlak voor tijd van keeper Sem Bleeker. Hij redde 1 op 1 met zijn voet. Klasse.

Komende week is er voor iedereen een vrij weekend en de zondag daarna gaat de ongemeen spannende competitie door met opnieuw een topper. Nu komt het Alkmaarse AFC’34 op bezoek. De nummer 4 tegen de nummer 3. De spelers van DEM weten wat er van hun wordt verwacht.